The 1st Takaful Family Medical Card in Malaysia

Selamatkan simpanan & kewangan anda dengan memiliki kad perubatan…
Sementara kita masih boleh membuat pilihan, keratan akhbar ini iktibar buat kita bila sudah tiada pilihan…

Keperluan masyarakat terhadap kad perubatan masa kini tidak perlu dipertikaikan lagi. Saban tahun kenaikan kos perubatan dianggarkan sehingga mencecah 15%.

Sebenarnya selain daripada menyelesaikan kos perubatan, ia juga berperanan sebagai penyelamat kepada simpanan peserta dan melindungi kita daripada beban hutang seperti yang dipaparkan di Utusan Malaysia baru-baru ini di mana 36000 orang melaporkan kepada AKPK tentang beban hutang kad kredit akibat menanggung kos rawatan?

Jika direnungkan, kenapa ramai yang sanggup berbelanja lebih? Sedangkan kita ada rawatan percuma di hospital kerajaan?
Anda boleh bertanya kepada orang yang pernah sakit ataupun yang mempunyai pengalaman saudara-saudara terdekat yang sakit teruk. Kadangkala mereka tak sanggup menunggu jangka masa yang panjang akibat kesakitan, malah terdapat kepakaran tertentu yang diperlukan di hospital pakar swasta…

Di AATB, Kad Perubatan yang kami tawarkan merupakan pelan yang paling fleksibel di pasaran dan peserta boleh memilih mengikut kesesuaian masing-masing. Ciri-ciri fleksibel A-Medik adalah:

1) Boleh memilih untuk memiliki kad perubatan beserta pelan Takaful Hayat dan pelaburan ataupun kad perubatan secara berasingan (stand alone medical card).

2) Boleh memilih untuk memiliki pelan individu, pelan bersama pasangan, pelan beserta anak-anak ataupun pelan keluarga. Bayangkan hanya dengan lebih kurang RM7 sehari, anda mampu melindungi keseluruhan keluarga anda. Yang paling menarik, peserta menikmati kadar bayaran yang sama tak kira berapa bilangan jumlah anak-anak yang sedia ada dan bakal lahir.

Di AIA AFG Takaful Berhad, jika anda memilih pelan keluarga, setiap ahli tidak berkongsi manfaat yang sama malah menikmatinya sepertimana pelan individu.

Di antara ciri-ciri fleksibel & ringkasan manfaat Kad Perubatan A-Medik adalah:

*Boleh memilih pelan individu, beserta pasangan, beserta anak-anak atau keluarga. Setiap pilihan memiliki kelebihan yang tersendiri.

*Tiada had limit jumlah anak-anak: Semua anak-anak dilindungi sekiranya memilih pelan beserta anak-anak/ keluarga*.

*Setiap anak yang baru lahir akan dilindungi selepas usia 30 hari tanpa bayaran tambahan (untuk pelan beserta anak-anak/ keluarga*)*.

*Boleh memilih pelan “Stand Alone” atau pelan yang disertakan dengan pelan pelaburan Takaful Hayat.

*Had tahunan yang tinggi bermula RM90,000 sehingga RM190,000.

*Had seumur hidup yang terbaik di pasaran iaitu tiada had limit.

*Bilik bermula daripada RM150 sehingga RM350. Peserta yang menukar bilik melebihi had hanya perlu membayar lebihan caj bilik sahaja tanpa perlu berhadapan dengan ko-payment Takaful. Had bilik akan berganda sekiranya berada di luar negara.

*Jumlah free ko-payment takaful tahunan daripada RM22,000 sehingga RM36,000. Ini bermakna kos rawatan ditanggung sepenuhnya oleh AIA AFG Takaful sekiranya tidak melebihi limit tanpa ko-payment takaful tersebut.

*Pre-Hospitalisation sehingga 60 hari.

*Post-Hospitalisation sehingga 120 hari. Ini bermakna peserta masih boleh claim bil yang dibayar selepas keluar wad sehingga 120 hari berbanding sesetengah kad perubatan yang hanya membenarkan peserta claim hanya sehingga 30 atau 60 hari.

*Pelan Medical card ini adalah “cashless” dan dijamin pembaharuan sehingga umur peserta 99 tahun.

*Perlindungan menyeluruh dengan lebih 70 panel hospital pakar.

Untuk maklumat lanjut, hubungi Nazri 019-578 3878/ email: nadiinsan@gmail.com

Kepada yang berminat untuk menambah pendapatan sebagai konsultan Takaful, jangan segan untuk menghubungai saya bagi mendapatkan gambaran yang lebih jelas tentang peluang dan kelebihan menjadi perunding AIA AFG Takaful Berhad.

About admin

District Manager, NADI INSAN SOLUTION, AIA Public Takaful Berhad. Memetik tafsir Surah Yusuf: 46-48 bagi Perancangan Kewangan Islam: "Hasil tujuh tuaian yg baik disimpan utk digunakan dalam tujuh tahun yg meleset". Takaful > Lubuk Emas: Kejar Akhirat, Dunia akan mengejar kita... PELUANG KERJAYA SAMBILAN/ SEPENUH MASA Hubungi 019-578 3878 atau emel ke nadiinsan@gmail.com
This entry was posted in Medical Card and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to The 1st Takaful Family Medical Card in Malaysia

  1. Shan says:

    My DOB : 23/04/1975
    Wife DOB : 28/04/1980

    I am interestd in medical card only. Pls calculate the premium to be paid for all the plan you have.

  2. admin says:

    Pls refer email. tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>