Pelaburan & Perlindungan

PELABURAN & PERLINDUNGAN AIA AFG TAKAFUL BERHAD

Bagi memastikan pulangan pelaburan/simpanan yang lebih kompetatif, AIA AFG TAKAFUL BERHAD membuka peluang kepada orang ramai untuk menyimpan & melabur di dalam beberapa pelan yang disediakan. Pelan-pelan ini merupakan Pelan Takaful Keluarga yang dirangka khusus untuk mengatasi ketidakpastian hidup serta memaksimakan jumlah pulangan anda sambil membuka peluang untuk menjana pendapatan yang lebih tinggi.

Pelabur juga dilindungi pada kadar 5 kali ganda pelaburan tahunan jika meninggal dunia atau lumpuh kekal di samping mendapat nilai tunai hasil pelaburan.

KENAPA MELABUR MELALUI AIA AFG TAKAFUL BERHAD

 • POTENSI PERKEMBANGAN PELABURAN YANG TINGGI DALAM JANGKA MASA PANJANG BESERTA RISIKO YANG RENDAH.
 • JAMINAN  KEWANGAN  SEBAGAI PENGGANTI PENDAPATAN YANG HILANG KEPADA DIRI, KELUARGA  SEKIRANYA PEMBAYAR MENINGGAL DUNIA, HILANG UPAYA ATAU LUMPUH KEKAL.
 • BOLEH MENGUBAHSUAI PELABURAN/ PERLINDUNGAN MENGIKUT KESESUAIAN & KEPERLUAN.
 • MELALUI SISTEM AD-HOC ATAU SCHEDULE TOP-UP YANG ADA, PELABUR BOLEH MENAMBAH PELABURAN SECARA BULANAN/ SEKALIGUS TANPA DIKENAKAN CUKAI.
 • PENGECUALIAN CUKAI PENDAPATAN SEHINGGA RM6,000 SETAHUN

2 Responses to Pelaburan & Perlindungan

 1. zarina binti abdul kadir says:

  saya nak tau bayaran dan kelebihan takaful tersebut

 2. admin says:

  Sila rujuk email. Tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>