Category Archives: Peluang

Untuk berjaya, hati, minda & impian mesti selaras menuju kejayaan.
Untuk berubah, diri mesti berani berubah…

Minat dan kerjaya adalah sesuatu yang berbeza. Kadangkala kita terlalu mengikut emosi melayan minat sehingga mengabaikan peluang terbaik untuk meningkatkan taraf dan nilai hidup kita. Tak salah melayan minat namun beri peluang kepada diri untuk belajar merebut peluang. Tak kurang … Continue reading

Posted in Peluang | Comments Off on

Bakat dan Kemahiran atau Sikap Menentukan Kejayaan?

Ramai yang mengadu tidak berbakat dan tiada kemahiran punca mereka tidak berjaya dalam bisnes. Secara peribadi, saya tidak setuju tiada bakat dan tiada kemahiran adalah punca kegagalan. Bakat dan kemahiran boleh dibentuk dengan latihan secara konsisten. Ronaldo, Messi & ramai … Continue reading

Posted in Peluang | Comments Off on Bakat dan Kemahiran atau Sikap Menentukan Kejayaan?

Jaminan Kejayaan dan Kebahagiaan Berkekalan

  Apakah Jaminan Kejayaan dan Kebahagiaan Berkekalan? Ada orang tanya, apakah jaminan kejayaan dan kebahagiaan akan berkekalan? Saya tersenyum mendengar soalan… Tiada jaminan, jawab saya. Hanya Allah sahaja yang tahu rahsia segala rahsia. Kita usaha selagi ada daya, kita berdoa … Continue reading

Posted in Peluang | Comments Off on Jaminan Kejayaan dan Kebahagiaan Berkekalan

Jana Income Lumayan Cara Pantas Bisnes Takaful

Ok je nak enjoy komisen 6 tahun sahaja dengan bisnes takaful… Ramai juga yang capai income 5 angka daripada hasil komisen … Nak lagi kaya? Mai sini kita nak share macam mana u all boleh enjoy income tambahan daripada hasil … Continue reading

Posted in Peluang | Comments Off on Jana Income Lumayan Cara Pantas Bisnes Takaful

Hibah Takaful Penyelesai Masalah

Simpan duit sikit2 bila nak banyak? Cukup ke nak sara hidup in case anything happen? Tak perlu susah2 dok fikir banyak2… Sign up je plan hibah FWD Takaful… Cara pantas cipta duit kecemasan… Senang cerita😄 Ikhtiar sebelum terlambat… Usaha kita … Continue reading

Posted in Peluang | Comments Off on Hibah Takaful Penyelesai Masalah

Terus Melangkah, Terus Maju Jaya

Tidak kira berapa umur kita, di mana kita berada atau apa yang kita lakukan untuk hidup, kita semua berkongsi sesuatu yang sama-keinginan untuk berjaya dan bahagia. Setiap kita mempunyai keperluan yang berbeza, keinginan dan perspektif hidup yang tersendiri. Itulah yang … Continue reading

Posted in Peluang | Comments Off on Terus Melangkah, Terus Maju Jaya

PELAN TAKAFUL PENYAKIT KRITIKAL KELUARGA

Pelan takaful penyakit kritikal untuk suami, isteri dan anak-anak daripada FWD takaful adalah amat unik dan yang pertama sepertinya. Biasa dengar pelan medikal kad famili, tapi pelan takaful penyakit kritikal famili inilah yang pertama. Sebagai contoh, dengan sumbangan takaful RM … Continue reading

Posted in Peluang | Comments Off on PELAN TAKAFUL PENYAKIT KRITIKAL KELUARGA

INFO FWD TAKAFUL MALAYSIA

SOALAN LAZIM TENTANG FWD TAKAFUL FWD Takaful? Tak pernah dengar pun sebelum ni, Syarikat Takaful baru ke? Ya, FWD Takaful adalah syarikat Takaful terbaru dalam pasaran Malaysia. FWD Takaful mula beroperasi secara rasminya pada tahun 2019 selepas dibenarkan oleh Bank … Continue reading

Posted in Peluang | Comments Off on INFO FWD TAKAFUL MALAYSIA

HIBAH TAKAFUL SEBAGAI PELENGKAP TAWAKKAL BUAT INSAN TERSAYANG

HIBAH TAKAFUL SEBAGAI PELENGKAP TAWAKKAL BUAT INSAN TERSAYANG – PELAN YANG DICARI-CARI (COVERAGE TINGGI, BAYARAN SANGAT MURAH)  Anggaran bayaran mengikut umur untuk Hibah Takaful RM 1 juta daripada FWD takaful (cover sehingga usia 80 tahun; caruman kekal tidak berubah): Umur … Continue reading

Posted in Insurance/ Takaful news, Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off on HIBAH TAKAFUL SEBAGAI PELENGKAP TAWAKKAL BUAT INSAN TERSAYANG

FAQ KELEBIHAN DAN PANDUAN MENDAFTAR SEBAGAI AGEN ALC FWD TAKAFUL

BAGAIMANA NAK JOIN SEBAGAI AGEN ALC FWD TAKAFUL? Cara nak jadi agen takaful ALC FWD takaful ni sama je dengan prosedur yang biasa.Syarat dan kelayakan: Sesiapa sahaja dengan kelayakan minimum SPM dan berjaya dalam peperiksaan Takaful Basic Examination (TBE) layak … Continue reading

Posted in Insurance/ Takaful news, Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off on FAQ KELEBIHAN DAN PANDUAN MENDAFTAR SEBAGAI AGEN ALC FWD TAKAFUL