Category Archives: Peluang

Untuk berjaya, hati, minda & impian mesti selaras menuju kejayaan.
Untuk berubah, diri mesti berani berubah…

Jana Income Lumayan Cara Pantas Bisnes Takaful

Ok je nak enjoy komisen 6 tahun sahaja dengan bisnes takaful… Ramai juga yang capai income 5 angka daripada hasil komisen … Nak lagi kaya? Mai sini kita nak share macam mana u all boleh enjoy income tambahan daripada hasil … Continue reading

Posted in Peluang | Comments Off on Jana Income Lumayan Cara Pantas Bisnes Takaful

Hibah Takaful Penyelesai Masalah

Simpan duit sikit2 bila nak banyak? Cukup ke nak sara hidup in case anything happen? Tak perlu susah2 dok fikir banyak2… Sign up je plan hibah FWD Takaful… Cara pantas cipta duit kecemasan… Senang cerita😄 Ikhtiar sebelum terlambat… Usaha kita … Continue reading

Posted in Peluang | Comments Off on Hibah Takaful Penyelesai Masalah

Terus Melangkah, Terus Maju Jaya

Tidak kira berapa umur kita, di mana kita berada atau apa yang kita lakukan untuk hidup, kita semua berkongsi sesuatu yang sama-keinginan untuk berjaya dan bahagia. Setiap kita mempunyai keperluan yang berbeza, keinginan dan perspektif hidup yang tersendiri. Itulah yang … Continue reading

Posted in Peluang | Comments Off on Terus Melangkah, Terus Maju Jaya

PELAN TAKAFUL PENYAKIT KRITIKAL KELUARGA

Pelan takaful penyakit kritikal untuk suami, isteri dan anak-anak daripada FWD takaful adalah amat unik dan yang pertama sepertinya. Biasa dengar pelan medikal kad famili, tapi pelan takaful penyakit kritikal famili inilah yang pertama. Sebagai contoh, dengan sumbangan takaful RM … Continue reading

Posted in Peluang | Comments Off on PELAN TAKAFUL PENYAKIT KRITIKAL KELUARGA

INFO FWD TAKAFUL MALAYSIA

SOALAN LAZIM TENTANG FWD TAKAFUL FWD Takaful? Tak pernah dengar pun sebelum ni, Syarikat Takaful baru ke? Ya, FWD Takaful adalah syarikat Takaful terbaru dalam pasaran Malaysia. FWD Takaful mula beroperasi secara rasminya pada tahun 2019 selepas dibenarkan oleh Bank … Continue reading

Posted in Peluang | Comments Off on INFO FWD TAKAFUL MALAYSIA

HIBAH TAKAFUL SEBAGAI PELENGKAP TAWAKKAL BUAT INSAN TERSAYANG

HIBAH TAKAFUL SEBAGAI PELENGKAP TAWAKKAL BUAT INSAN TERSAYANG – PELAN YANG DICARI-CARI (COVERAGE TINGGI, BAYARAN SANGAT MURAH)  Anggaran bayaran mengikut umur untuk Hibah Takaful RM 1 juta daripada FWD takaful (cover sehingga usia 80 tahun; caruman kekal tidak berubah): Umur … Continue reading

Posted in Insurance/ Takaful news, Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off on HIBAH TAKAFUL SEBAGAI PELENGKAP TAWAKKAL BUAT INSAN TERSAYANG

FAQ KELEBIHAN DAN PANDUAN MENDAFTAR SEBAGAI AGEN ALC FWD TAKAFUL

BAGAIMANA NAK JOIN SEBAGAI AGEN ALC FWD TAKAFUL? Cara nak jadi agen takaful ALC FWD takaful ni sama je dengan prosedur yang biasa.Syarat dan kelayakan: Sesiapa sahaja dengan kelayakan minimum SPM dan berjaya dalam peperiksaan Takaful Basic Examination (TBE) layak … Continue reading

Posted in Insurance/ Takaful news, Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off on FAQ KELEBIHAN DAN PANDUAN MENDAFTAR SEBAGAI AGEN ALC FWD TAKAFUL

PELAN PERLINDUNGAN PENYAKIT KRITIKAL SEISI KELUARGA

Pelan takaful penyakit kritikal untuk suami, isteri dan anak-anak daripada FWD takaful adalah amat unik dan yang pertama sepertinya. Biasa dengar pelan medikal kad famili, tapi pelan takaful penyakit kritikal famili inilah yang pertama. Sebagai contoh, dengan sumbangan takaful RM … Continue reading

Posted in Insurance/ Takaful news, Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off on PELAN PERLINDUNGAN PENYAKIT KRITIKAL SEISI KELUARGA

KELEBIHAN UTAMA PLAN FWD TAKAFUL

APA KELEBIHAN PLAN FWD TAKAFUL? Plan takaful FWD amat menarik dan harganya pula berpatutan. Senarai di bawah adalah di antara sebab-sebab utama kenapa ramai memilih plan FWD Takaful. ✔ Plan takaful PERTAMA di Malaysia yang disertakan manfaat Penyakit Terminal secara … Continue reading

Posted in Insurance/ Takaful news, Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off on KELEBIHAN UTAMA PLAN FWD TAKAFUL

MINDA BISNES MINDA KERJA

Minda Bisnes Minda Kerja. Yang mana satu pilihan kita?Setiap kita memiliki peluang yang sama.Namun hasil pasti berbeza mengikut acuan bisnes dan cara kita bekerja.Hasil akan seiring dengan tindakan dan pemikiran kita…Nilai sesuatu bisnes bergantung kepada cara kita berfikir & cara … Continue reading

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off on MINDA BISNES MINDA KERJA