Tips Dan Nasihat Kejayaan

Tips Dan Nasihat Kejayaan

*Masa*

Setiap perkara yang best dalam hidup kita ambil masa. Sabar berusaha & berdoa secara konsistan, hasil akan dapat dilihat dari masa ke masa secara berperingkat.

*Mindset Usahawan berjaya*

Yakin dengan apa yg kita buat. Kita tidak akan pandai matematik hanya dgn membaca, kita akan pandai matematik selepas study, lihat contoh & buat beberapa latihan pengukuhan.

Besar @ kecil hasil bisnes kita bergantung kepada goal settting/ sasaran matlamat kita.

Kata Ulama, husnul zon (bersangka baik) kepada Allah SWT akan membuatkan seseorang itu berjaya dalam kehidupannya. Itulah kaedah yang Nabi SAW ajarkan kepada kita.  Allah SWT akan menganugerahkan hasil kepada seseorang itu berkadar sangkaan hambaNya.

Setiap pagi amalkan menyebut dalam hati “InsyaAllah hari ini lebih baik dari semalam, lebih bahagia dan lebih untung untuk dunia dan akhirat“.

*Konsisten buat aktiviti & gilap potensi diri*

Begitu juga dalam bisnes takaful, saya sendiri dulu ambil masa 3 bulan untuk kuasai skill dalam Sales Cycle. Berbekalkan impian & keyakinan terus non-stop belajar, berlatih, hafal skrip & terus-menerus melakukan aktiviti.

*Skrip*

Sentiasa rangka & catat ayat2 terbaik yg dirasakan mampu memberi impak dlm presentation.

*Step*

Susun step yg betul dalam setiap perkara daripada permulaan hingga penutup dalam perkongsian & perbaiki dari masa ke masa.

*Cintakan ilmu*

Hadir & dengar setiap sharing. Sehingga ke hari ini saya rasa masih melakukan perkara yg sama. Kita tak pasti sharing @ kelas mana yg kita ikuti akan memberikan impak kepada kita. Don’t miss any sharing @ kelas.

Dengar & ulang…

*Jangan Mengalah, alah biasa tegal biasa*

Jangan cepat merasa letih sedangkan kita baru bermula.

Setiap perkara baru pasti tidak selesa di permulaan. Walaupun sedari kecil kita dah pandai berjalan tetapi kita tetap mengah & sakit kaki jika paksa jalan laju @ berlari.

Walaupun sebelum ini, kita pandai bercakap bahkan sesetengah kita mungkin terlibat dalam organisasi ataupun dalam pidato dan perbahasan.

Namun kita tiada pengalaman dalam perbualan, psikologi sales.

Ambil masa dan kuasai satu persatu…

*Fokus Aktiviti*

Sesiap yang sentiasa audit hasil pasti cepat lelah & kecewa diperingkat permulaan.

Justeru dalam bidang sales, apa yang perlu diaudit adalah aktiviti & tindakan.

Konsistenkan diri untuk lakukan aktiviti secara harian & kerap.

Audit:

-Berapa banyak appointment yang anda set.

-Berapa banyak sharing @ posting di dalam media sosial. Sharing dalam personal wall anda agar dikenali & dilihat sebagai orang yang konsisten dalam Takaful, share promosi minimum secara berulang 20 posting setiap hari dalam setiap pages bisnes & pages kelab @ tempat sekitar anda.

Ulang & ulang secara berterusan.


*Doa*

Sentiasa berdoa & letakkkan kebergantungan hasil tindakan kepada Allah. Kita hanya berusaha, Allah yang menentukan segalanya.

Begitulah sepatutnya seorang muslim yang inginkan kejayaan dalam hidupnya. 

Dari Abu hurairah Radhiallahu Anhu, ia berkata Rasulullah SAW bersabda: Allah berfirman: Aku akan berurusan dengan hamba-hambaku seperti mana apa yang mereka sangkakan kepadaku ‘’ ( HR Bukhori dan Muslim ).


 

*Serlahkan Kehebatan*

Kekuatan & kehebatan dah ada dalam diri kita. Kita hanya perlu keluarkan dan serlahkan ia. Kita semua pasti merasakan ada keistimewaan pada diri kita. Serlahkan kehebatanmu dengan capai sesuatu yang luar biasa yang menjadi kebanggan dan kepuasan dalam hidup kita menuju kejayaan yang hakiki.

Jadikan kejayaan dunia sebagai jambatan kejayaan akhirat.

*Rendah hati*

Kekalkan kerendahan hati & tinggi budi.

Kita adalah orang yang sama dengan jumlah pendapatan yang berbeza. Harta & hasil dunia tidak memberi kesan kepada sifat dan luaran kita. Latih diri sentiasa berbakti & bersedekah dari masa ke masa. InsyaAllah hidup lebih bahagia menjadi si kaya yang dermawan.

“Insan Budiman Kaya Dermawan”

Jom sertai Usahawan Takaful bersama ALC Nadi Insan FWD Takaful…

Teroka konsep Rakan Bisnes Kongsi Rezeki bersama Nadi Insan.

Nak tahu lebih lanjut, sila klik link di bawah👇

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

Posted in Article | Comments Off on Tips Dan Nasihat Kejayaan

Terus Melangkah, Terus Maju Jaya

Tidak kira berapa umur kita, di mana kita berada atau apa yang kita lakukan untuk hidup, kita semua berkongsi sesuatu yang sama-keinginan untuk berjaya dan bahagia.

Setiap kita mempunyai keperluan yang berbeza, keinginan dan perspektif hidup yang tersendiri.

Itulah yang menjadi sebab mengapa takrifan tentang kejayaan setiap kita berbeza.

Bagi sesetengah orang, itu semua berkisar tentang bagaimana membuat wang, mencapai pencapaian tertinggi dalam kerjaya, mencapai pangkat dan kemasyhuran, manakala ada juga yang mentakrifkan kejayaan dalam bentuk cinta dan keluarga bahagia.

“Testimoni kejayaan di hadapan  mata kita adalah bukti bahawa kita juga mampu mencapai kejayaan yang besar”.

Namun, ianya tidak berlaku secara kebetulan – ia berlaku secara pilihan.  Terdapat banyak strategi dan petua tentang bagaimana nak berjaya dalam hidup. 

Sudah pasti, ada tabiat tertentu yang harus kita pupuk, latih dan digembleng bersama untuk mencapai kejayaan.

Di antara senarai tabiat baik yang akan membantu kita untuk terus maju dalam hidup:

 1. Mempunyai kekuatan kehendak

 Kejayaan hanya dapat dicapai dengan kemahuan yang kuat.  Sekiranya keinginan kita  cukup kuat maka kita pasti akan menemui jalan untuk terus mencapai matlamat.  

Orang yang berjaya tidak lebih kuat daripada yang lain, dan mereka tidak semestinya lebih pintar daripada yang lain, tetapi mereka mempunyai lebih banyak motivasi daripada yang lain.  

Lebih-lebih lagi, mereka mempunyai keinginan yang kuat untuk mencapai tujuan mereka.  Cara terbaik untuk memperkuatkan kehendak kita adalah menjadikannya satu kebiasaan dalam hidup.

 2. Disiplin dan konsistan

 Disiplin diri dan konsistan adalah keupayaan mengawal dan memotivasi diri sendiri secara berterusan untuk melakukan perkara yang bermanfaat.  

Ini berlaku dalam semua aspek kehidupan – dari minda ke badan hingga ke jiwa dan ke akaun bank anda.  

Ia boleh menjadi tugas yang sukar untuk dikekalkan tetapi pasti merupakan kunci kejayaan.

 3. Tekun, Terus melangkah dengan pasti

Kerajinan adalah kunci kejayaan. Kadangkala ada waktu tertentu dalam hidup di mana kita akan merasakan bahawa dunia ini sudah hilang serinya. Alam sudah tidak lagi berwarna, yang ada hanyalah warna kelabu, kusam dan kesedihan yang menyelubungi hidup. 

Kadang-kadang hidup berantakan dan boleh di luar kawalan, kadang-kadang apa saja yang kita lakukan seakan-akan menjadi perkara yang salah dan kita tahu bahawa itu adalah kesalahan diri sendiri.  Selalu ada perubahan yang tidak dijangka dalam hidup tetapi apa yang memisahkan kejayaan dan kegagalan itu adalah satu perkara – iaitu ketabahan.  

Ketekunan adalah kemampuan untuk terus berjalan walaupun kita menghadapi kekecewaan dan itulah yang dapat menghasilkan natijah yang berbeza.  

Kejayaan terhasil daripada komitmen kita untuk mencapai matlamat dan kebolehan untuk mempercayai dan meyakini diri sendiri.

Orang yang berjaya tidak pernah berhenti, orang yang berjaya hadapi dan nikmati segala proses dan terus melangkah membina kejayaan peringkat demi peringkat.

 4. Jangan takut mengambil risiko

 Orang yang berjaya tidak takut mengambil risiko dan inisiatif baru.  Setiap kita mempunyai pilihan.  Kita  mesti pilih untuk bertindak dengan berani!  Jangan sempitkan  pemikiran, bermimpi lah kejayaan yang besar, bersedia dan pasrah berhadapan dengan segala kemungkinan dan bersedia untuk melepaskan apa sahaja untuk memenuhi cita-cita impian.

 5. Jadilah pengikut yang baik, pilih dan ikuti pemimpin yang ikhlas dan hebat!!!

Kita senantiasa dikelilingi oleh pelbagai jenis dan ragam manusia. Ada yang mendorong kita untuk berjaya dan membawa kegembiraan, dan ada juga yang menghalang dan menghabiskan tenaga kita.  

Berada di sekitar orang yang positif membersihkan negatif dan mewujudkan lebih banyak ruang untuk tenaga positif. Malah orang yang positif akan menolong kita melihat dan percaya segala usaha kita akan membuahkan hasil.  Mereka akan mendorong kita untuk mempercayai bahawa kita boleh capai apa sahaja sekiranya kita berusaha dengan bersungguh-sungguh. Oleh itu, cara kita berfikir  amat penting dan benar-benar dapat membantu kita untuk berjaya.

Justeru percayalah dengan apa yang anda yakini dan usahalah bersungguh-sungguh.

Kejayaan itu milik mereka yang rajin usaha dan tidak kenal erti putus-asa, penat dan lelah.

Posted in Peluang | Comments Off on Terus Melangkah, Terus Maju Jaya

PELAN TAKAFUL PENYAKIT KRITIKAL KELUARGA

Pelan takaful penyakit kritikal untuk suami, isteri dan anak-anak daripada FWD takaful adalah amat unik dan yang pertama sepertinya. Biasa dengar pelan medikal kad famili, tapi pelan takaful penyakit kritikal famili inilah yang pertama.

Sebagai contoh, dengan sumbangan takaful RM 125 sebulan, keluarga anda dapat pelan perlindungan takaful sebanyak RM 125,000 untuk suami, isteri dan tiga orang anak.

Selain daripada hibah, keluarga anda juga dapat coverage seperti:-

  1. Penyakit kritikal ringan sebanyak RM 25000
  2. Penyakit kritikal utama sebanyak RM 50000
  3. Kematian atas apa-apa sebab sebanyak RM 50000
  4. Sumbangan akan menjadi PERCUMA jika suami meninggal, dan perlindungan berjalan seperti biasa untuk isteri dan anak-anak

Kini, anda tidak perlu lagi sukar untuk mengambil pelan bagi setiap seorang ahli keluarga. Satu pelan untuk semua dengan kadar sumbangan yang amat berpatutan.

Pelan ini juga amat fleksibel di mana kadar sumbangan takaful bergantung kepada jumlah anak dalam keluarga. Keluarga dengan dua orang anak kadarnya akan lebih murah daripada keluarga dengan lima orang anak.

Kemudian, jika ada rezeki tambah anak, boleh masukkan anak yang baru lahir dalam pelan keluarga dengan sedikit tambahan sumbangan.

Ya, ibu tunggal atau bapa tunggal dengan anak-anak pun boleh dapat pelan keluarga FWD takaful ini.

Soalan Lazim Mengenai Pelan Takaful Penyakit Kritikal Keluarga

#1 Apakah itu Penyakit Kritikal dan mengapa saya perlukannya?

Sekiranya anda diserang penyakit atau mengalami kecederaan yang serius, anda mungkin menghadapi masalah kewangan untuk membayar kos perubatan dan juga hilang pendapatan kerana terpaksa mengambil cuti.

Perlindungan penyakit kritikal membantu anda dengan menyediakan bayaran sekali gus sekiranya anda dilindungi daripada kemalangan atau penyakit yang serius, supaya anda boleh memberi tumpuan kepada rawatan pemulihan.

#2 Berapakah jumlah dilindungi yang saya perlukan?

Ia bergantung kepada:

  • Jumlah yang anda perlukan untuk menampung keluarga sekiranya anda hilang pendapatan
  • Saiz pinjaman anda dan lain-lain
  • Liabiliti kewangan anda
  • Jumlah yang anda ingin sumbangkan secara berkala

#3 Adakah Pelan Takaful Penyakit Kritikal Juga Melindungi Sebarang Ketidakupayaan Serius?

Ya, terdapat beberapa ketidakupayaan yang dilindungi, seperti buta, menjadi bisu, pekak dan kehilangan upaya untuk berdikari.

Adakah pelan ini sesuai untuk anda?

Jika anda menjawab ya kepada sekurang-kurangnya dua daripada senario yang dinyatakan di bawah, maka pelan ini sesuai untuk anda.

#1 Adakah kewangan anda akan terjejas teruk akibat kehilangan pendapatan yang berpanjang?

#2 Adakah anda inginkan satu pelan untuk seisi keluarga yang kosnya kurang daripada beberapa pelan individu?

#3 Anda dan keluarga anda belum lagi memiliki sebarang perlindungan penyakit kritikal?

Klik Link wasap di bawah untuk maklumat lanjut

https://hibahfwdtakaful4u.wasap.my
https://hibahfwdtakaful4u.wasap.my

https://hibahfwdtakaful4u.wasap.my

 

 

Posted in Peluang | Comments Off on PELAN TAKAFUL PENYAKIT KRITIKAL KELUARGA

INFO FWD TAKAFUL MALAYSIA

SOALAN LAZIM TENTANG FWD TAKAFUL

FWD Takaful? Tak pernah dengar pun sebelum ni, Syarikat Takaful baru ke?

Ya, FWD Takaful adalah syarikat Takaful terbaru dalam pasaran Malaysia. FWD Takaful mula beroperasi secara rasminya pada tahun 2019 selepas dibenarkan oleh Bank Negara Malaysia mengambil alih lesen HSBC Amanah Takaful Malaysia Berhad.

Bagaimana kedudukan kewangan FWD Takaful?

FWD  Group menguruskan aset yang bernilai lebih daripada USD 30 Billion sehingga 31 Disember 2018. Aset-aset ini meningkat dari masa ke masa.

Di Malaysia pula, FWD memperkenalkan FWD Takaful Berhad di mana pemilikannya adalah 49%, KWSP 20% dan 30% JAB Capital Berhad. Disebabkan modal berbayar FWD yang kukuh, KWSP mendapat restu kerajaan untuk memegang pegangan saham sebanyak 20%.

Apa kelebihan FWD Takaful?

FWD Takaful tampil dengan pelan-pelan unik di pasaran untuk membantu rakyat Malaysia memiliki pelan takaful yang komprehensif dan membantu menyelesaikan masalah kewangan sewaktu diuji dengan musibah. Ini termasuk menawarkan pelan pertama di pasaran yang cover pekerjaan-pekerjaan berisiko tinggi seperti pasukan polis, bom, bomba, tentera, oil & gas dan juga mereka yang terlibat dengan sukan extreme.

Syarikat juga memperuntukkan peruntukan yang tinggi dalam pembangunan sistem digital untuk memberikan pelanggan dan agen-agen pengalaman baru dalam dunia takaful.

Bagi agensi takaful yang mementingkan syarikat patuh syariah pula, ini adalah satu peluang yang hebat di mana FWD Takaful adalah syarikat antarabangsa yang beroperasi 100% sebagai syarikat takaful dan terikat di bawah akta Islamic Financial Services Acts 2013, IFSA 2013. Ini dapat mengelakkan agen-agen daripada melibatkan diri dalam menawarkan pelan-pelan insurans konvensional dan mengelirukan pelanggan.

INFO LANJUT

FWD Takaful Berhad, No. Pendaftaran 200601011780 (731530-M) adalah pengendali takaful keluarga di Malaysia. Pemegang sahamnya adalah FWD Life Insurance Company (Bermuda) Limited (sebuah syarikat Kumpulan FWD), JAB Capital Berhad dan Lembaga Kumpulan Wang Simpanan Pekerja Malaysia (KWSP).

FWD Takaful akan memanfaatkan pengalaman pan-Asia FWD Group untuk membangunkan dan menawarkan penyelesaian takaful kepada pengguna di Malaysia.

MENGENAI KUMPULAN FWD

FWD Group merangkumi Hong Kong & Makau, Thailand, Indonesia, Filipina, Singapura, Vietnam, Jepun dan Malaysia, menawarkan insurans hayat dan perubatan, insurans am, faedah pekerja, produk Takaful Syariah dan Keluarga di sebilangan pasarannya.

FWD difokuskan untuk mencipta pengalaman pelanggan yang segar, dengan produk yang mudah difahami, disokong oleh teknologi digital. Melalui pendekatan yang menitikberatkan pelanggan ini, FWD bertujuan untuk menjadi syarikat insurans pan-Asia terkemuka yang mengubah pandangan masyarakat terhadap insurans.

KEDUDUKAN KEWANGAN YANG KUKUH

FWD Group telah membeli kepentingan di dalam HSBC Insurance (Asia Pasific) Holdings Ltd di dalam HSBC Amanah Takaful Malaysia Bhd. Kemudiannya dijenamakan semula menjadi FWD Takaful Berhad.

Biarpun baru, FWD Takaful pastinya akan memberikan saingan dan nafas baru terhadap pelan-pelan takaful dan seumpanya di dalam pasaran takaful di Malaysia. Sebab itu, FWD Takaful mengeluarkan peruntukan yang besar dalam system digital untuk memberikan pengalaman baru kepada rakyat Malaysia sesuai dengan misinya “Changing the way people feel about Takaful”.

Berbicara tentang asal usul FWD, sebenarnya FWD adalah cabang perniagaan insurans bagi syarikat gergasi Hong Kong iaitu Pasific Century Group yang ditubuhkan di Asia pada tahun 2013.

Pacific Century Group mengambil alih perniagaan insurans daripada ING Group. N.V di seluruh Hong Kong, Macau dan Thailand. Ketika ini, FWD telah mengembangkanperniagaannya dan mempunyai cawangan di Malaysia,Hong Kong, Jepun, Macau, Thailand, Indonesia, Filipina, Singapura dan Vietnam.

Syarikat Pasific Century Group melabur sebanyak RM1.06 bilion untuk tempoh 5 tahun akan datang khusus untuk FWD Takaful di pasaran Malaysia.

Posted in Peluang | Comments Off on INFO FWD TAKAFUL MALAYSIA

HIBAH TAKAFUL SEBAGAI PELENGKAP TAWAKKAL BUAT INSAN TERSAYANG

HIBAH TAKAFUL SEBAGAI PELENGKAP TAWAKKAL BUAT INSAN TERSAYANG

– PELAN YANG DICARI-CARI (COVERAGE TINGGI, BAYARAN SANGAT MURAH) 

Anggaran bayaran mengikut umur untuk Hibah Takaful RM 1 juta daripada FWD takaful (cover sehingga usia 80 tahun; caruman kekal tidak berubah):

Umur 30 tahun – RM263 sebulan

Umur 35 tahun – RM320 sebulan

Umur 40 tahun – RM414 sebulan

Umur 45 tahun – RM545 sebulan

RINGKASAN MANFAAT:

✅ Hibah Takaful RM1,000,000.00

– Pampasan Hibah sebagai sumber kewangan buat insan-insan tersayang meneruskan kehidupan.🤩

✅ Pampasan Hilang Upaya Kekal/ Lumpuh RM1,000,000.00

– Sebagai dana kecemasan untuk membiayai kos kehidupan akibat hilang pendapatan.🤩

✅ Perlindungan Penyakit Terminal RM1,000,000.00

– Pampasan segera untuk membantu meringankan beban seandainya diuji dengan penyakit terminal🤩

✅ TAKAFUL PERCUMA RM100,000.00

– Selepas Claim Hibah Takaful, isteri akan mendapat Takaful Percuma RM100,000.00 selama 2 tahun.🤩

✅ Manfaat khairat kematian RM100,000.00

– Manfaat akan dibayar segera selepas kemukakan salinan sah sijil kematian sebagai bantuan segera kepada waris untuk selesaikan urusan jenazah dan kos-kos berbangkit.🤩

✅ PERCUMA Badal/ Upah Haji RM2,000.00🤩

– Kewajipan rukun ke-5 peserta tetap terjamin walaupun selepas kematian.

✅ PERCUMA Khidmat Kaunseling RM2000.00🤩

– Jika waris perlukan khidmat kaunseling selepas kematian orang yang dilindungi.

✅ PERCUMA Khidmat Guaman RM2,000.00🤩

– Jika diperlukan selepas kematian orang yg dilindungi.

✅ Manfaat tambahan akibat covid-19

– PERCUMA pampasan tambahan RM20,000.00 sekiranya peserta diuji positif covid-19.

– Elaun hospital RM200 sehari, max 60 hari.

– PERCUMA pampasan tambahan RM5,000.00 sekiranya ahli keluarga peserta termasuk ibubapa diuji positif covid-19.

BERITA BAIK!!!

Untuk musim PKP ni, boleh daftar dalam talian sahaja. Cepat dan Mudah 😍

Nak Quotation PERCUMA?

KLIK 👇

https://hibahfwdtakaful4u.wasap.my

https://hibahfwdtakaful4u.wasap.my

https://hibahfwdtakaful4u.wasap.my

Nota Tambahan:

Kepada yang masih mencari peluang, jom sertai bisnes takaful melalui Agensi Korporat NADI INSAN FWD TAKAFUL

Daftar segera sebagai agen FWD Takaful bersama ALC Nadi Insan.

– Sistem “Business Partner” terbaik .

– Jana income lumayan daripada komisen bisnes peribadi dan hasil bisnes kumpulan.

– Sistem “Business Legacy” yang menjamin income daripada bisnes kumpulan walaupun sama pangkat.

– Sistem “Business Legacy” yang menjamin waris berdaftar terus menerima income walaupun agen sudah tiada dan ambil alih bisnes secara legal.

Klik link di bawah untuk maklumat lanjut, dengar sendiri sharing melalui NICE: Nadi Insan Career Exploration….

Klik 👇

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

 

Posted in Insurance/ Takaful news, Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off on HIBAH TAKAFUL SEBAGAI PELENGKAP TAWAKKAL BUAT INSAN TERSAYANG

FAQ KELEBIHAN DAN PANDUAN MENDAFTAR SEBAGAI AGEN ALC FWD TAKAFUL

BAGAIMANA NAK JOIN SEBAGAI AGEN ALC FWD TAKAFUL?

Cara nak jadi agen takaful ALC FWD takaful ni sama je dengan prosedur yang biasa.
Syarat dan kelayakan: Sesiapa sahaja dengan kelayakan minimum SPM dan berjaya dalam peperiksaan Takaful Basic Examination (TBE) layak untuk menjadi agen FWD Takaful di bawah ALC Nadi Insan dan buat pendapatan sampingan amat mudah dengan plan FWD Takaful yang terbaru.

APA KELEBIHAN SEBAGAI AGEN TAKAFUL ALC NADI INSAN FWD TAKAFUL?

  • Peluang yang amat BESAR untuk cari pendapatan sampingan/ utama dengan modal yang rendah.
  • Peluang masa bekerja yang flexible
  • Peluang menjadi BOSS sendiri dalam industri takaful yang bernilai berbillion ringgit seawal bulan ketiga penyertaan.
  • Tiada risiko dibuang kerja atau VSS
  • Pembangunan kerjaya profesional
  • Sistem perkongsian bisnes yang fleksibel dan mesra.
  • Peluang menjana pendapatan yang lumayan secara santai dan enjoy. Bagi mereka yang agresif boleh mencapai pendapatan 5 angka seawal bulan kelima selepas join. Bagi mereka yang santai pula tapi konsistan close sales minimum 2 kes dan merekrut seorang agen setiap bulan, boleh capai pendapatan 5 angka dalam tempoh setahun hingga 2 tahun.
  • Perniagaan boleh diwarisi oleh waris secara berdaftar dan pendapatan terus dimasukkan ke akaun waris berdaftar selama 6 bulan di mana waris dikehendaki lulus exam TBE dan berdaftar secara sah dalam tempoh 6 bulan.

APA KELEBIHAN PLAN FWD TAKAFUL?

Plan takaful FWD amat menarik dan harganya pula berpatutan. Senarai di bawah adalah di antara sebab-sebab utama kenapa ramai memilih plan FWD Takaful.

✔ Plan takaful PERTAMA di Malaysia yang disertakan manfaat Penyakit Terminal secara automatik.

✔ Plan takaful PERTAMA di Malaysia yang datang dengan manfaat tambahan selepas kematian iaitu:

  • Khidmat kaunseling yang bernilai RM2000 daripada panel FWD takaful maximum 10 sesi.
  • Khidmat guaman yang bernilai RM2000 sehingga maximum 3 sesi daripada panel FWD Takaful.
  • Badal/ Upah haji yang bernilai RM2000 di mana FWD Takaful akan menguruskan bayaran upah haji melalui panel pengendali yang bertauliah. RM2000 tunai akan dibayar kepafda waris sekiranya peserta bukan Islam. Ini akan memberikan ketenangan fikiran kepada peserta FWD takaful terhadap tanggungjawab menunaikan rukun Islam yang kelima ini.

✔ Plan takaful PERTAMA di Malaysia yang memberikan pelan perlindungan percuma selama 2 tahun yang bernilai RM100,000 kepada pasangan.

✔ Plan takaful PERTAMA di Malaysia yang membayar pampasan pendahuluan segera sebanyak 10% daripada jumlah total perlindungan selepas menerima salinan sah sijil kematian.

✔Plan takaful PERTAMA di Malaysia yang hanya ada tiga pengecualian (exclusion)

  • Tidak cover bunuh diri dalam tempoh setahun usia sijil.
  • Perbuatan jenayah.
  • Peperangan. Selain daripada tiga pengecualian ini, semua boleh cover. Ini amat istimewa dan unik berbanding plan sedia ada di pasaran yang ada lebih daripada sepuluh pengecualian.

✔Pelan takaful PERTAMA di Malaysia yang cover pekerjaan berisiko tinggi seperti pekerja Oil and Gas yang bekerja di pelantar minyak dan pekerjaan berisiko yang lain.

✔Pelan takaful PERTAMA di Malaysia yang cover anggota keselamatan sewaktu bertugas seperti bomba, askar dan polis.

✔Pelan takaful PERTAMA di Malaysia yang cover sukan ekstrim dan lasak seperti sky diving, pelumba kereta dan penunggang motor profesional .

✔Menawarkan plan penyakit kritikal keluarga yang terbaik.

✔Plan kad perubatan (family medical card) keluarga yang diminati ramai.

✔Plan yang mampu milik dan dengan perlindungan mampu milik.

✔Plan takaful tanpa perlu investment link.

Di antara kerjaya-kerjaya berisiko dan sukan ekstrem yang turut dilindungi FWD

KENAPA FWD TAKAFUL MENDAPAT SAMBUTAN?

KWSP memiliki 20% saham dalam FWD Takaful. Ini membuktikan FWD mendapat kepercayaan dan keyakinan institusi pelaburan dan kewangan di Malaysia.

FWD Group ditubuhkan dengan paid up capital lebih daripada 30 Billion USD.

FWD Group bermula 2013 berpengkalan di Hong Kong. Kemudiannya kami mengambil alih brand ING di seluruh dunia. Kalau masih ingat, PETRONAS menggunakan perkhidmatan ING untuk plan perubatan kakitangan mereka.

Di Malaysia FWD Takaful wujud setelah mendapat kebenaran Bank Negara Malaysia untuk ambil alih HSBC Amanah Takaful. Kami menjadi pesaing hebat syarikat takaful di Malaysia.

KENAPA MESTI MEMILIH AGENSI ALC NADI INSAN FWD TAKAFUL?

https://youtu.be/ns6FY4K4PF4

✔Kenaikan pangkat melalui agensi korporat adalah lebih mudah dan cepat. Dalam agensi biasa, agen takaful wajib servis di antara dua hingga tiga tahun sebagai agen sebelum layak dinaikkan pangkat.

✔ Ini termasuk syarat ketat yang lain, di antaranya mesti naik pangkat Assistant Unit Manager dahulu sebelum promotion, ada minimum seorang agen yang dinaikkan pangkat ke Assistant Unit Manager, produksi kumpulan terkumpul sebanyak RM 300,000 dengan minimum enam orang agen yang capai syarat minimum kontrak (syarat kenaikan pangkat berbeza mengikut syarikat).

✔ Melalui agensi koporat ALC Nadi Insan, kenaikan pangkat adalah lebih mudah dan pantas. Anda tidak perlu tunggu dua tahun untuk naik pangkat dan menikmati pendapatan yang lebih besar. Syaratnya lebih mudah dan telus iaitu tiada syarat tempoh berkhidmat, hanya perlukan minimum 4 orang agen dan jumlah produksi terkumpul personal dan kumpulan sebanyak 50,000 ACE.

✔ Dengan bimbingan yang betul, anda boleh naik pangkat dalam masa tiga bulan sahaja.

✔ Agensi Korporat, ALC Nadi Insan memiliki pengalaman yang lama dalam industri semenjak tahun 2003.

✔ Menggembleng sistem training secara fizikal & digital dan mengatur program pembangunan secara berterusan, sistem anugerah & insentif2 yang menarik demi memastikan seluruh warga Nadi Insan memiliki ilmu dan “positive energy” untuk terus maju jaya.

✔ “Insan Budiman Kaya Dermawan” adalah motto dan falsafah kejayaan ALC Nadi Insan.

✔ Maklumat lanjut akan diberikan semasa temuduga. Hubungi saya untuk temujanji online atau offline.

BERMINAT? IKUTI LANGKAH BERIKUT

Jika anda rakyat Malaysia beumur 21 tahun ke atas dengan kelayakan minimum SPM, anda layak memohon untuk menyertai kami secara separuh masa atau sepenuh masa. Jika anda pernah jadi agen takaful pun boleh sertai.

Kami juga menjemput agen unit trust untuk mengembangkan perniagaan bersama kami.

Pertama saya akan bantu untuk register peperiksaan takaful (Takaful Basic Examination). Nota dan latihan akan diberikan. Peperiksaan boleh ambil di hujung minggu.

Kedua, selepas lulus peperiksaan saya akan daftarkan anda menjadi agen FWD Takaful. Sediakan salinan IC, no akaun bank dan gambar saiz passport (soft copy)

Ketiga, latihan dan coaching akan diberikan untuk anda memulakan perniagaan takaful anda. Latihan online juga ada untuk anda belajar mengikut masa anda sendiri.

Contact/WhatsApp Saya

Nazri Nadi Insan – Group Chief Managing Consultant

019-5783878

ATAU

KLIK SINI>>> 


https://careernadiinsanfwd.wasap.my
https://careernadiinsanfwd.wasap.my
https://careernadiinsanfwd.wasap.my

 

Posted in Insurance/ Takaful news, Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off on FAQ KELEBIHAN DAN PANDUAN MENDAFTAR SEBAGAI AGEN ALC FWD TAKAFUL

PELAN PERLINDUNGAN PENYAKIT KRITIKAL SEISI KELUARGA

Pelan takaful penyakit kritikal untuk suami, isteri dan anak-anak daripada FWD takaful adalah amat unik dan yang pertama sepertinya. Biasa dengar pelan medikal kad famili, tapi pelan takaful penyakit kritikal famili inilah yang pertama.

Sebagai contoh, dengan sumbangan takaful RM 125 sebulan, keluarga anda dapat pelan perlindungan takaful sebanyak RM 125,000 untuk suami, isteri dan tiga orang anak.

Selain daripada hibah, keluarga anda juga dapat cover;

  1. Penyakit kritikal ringan sebanyak RM 25000
  2. Penyakit kritikal utama sebanyak RM 50000
  3. Kematian atas apa-apa sebab sebanyak RM 50000
  4. Sumbangan akan menjadi PERCUMA jika suami meninggal, dan perlindungan masih berjalan seperti biasa untuk isteri dan anak-anak

Kini, anda tidak perlu lagi susah untuk mengambil pelan bagi setiap seorang ahli keluarga. Satu pelan untuk semua dengan kadar sumbangan yang amat berpatutan.

Pelan ini juga amat fleksibel di mana kadar sumbangan takaful bergantung kepada jumlah anak dalam keluarga. Keluarga dengan dua orang anak kadarnya akan lebih murah daripada keluarga dengan lima orang anak.

Kemudian, jika ada rezeki tambah anak, boleh masukkan anak yang baru lahir dalam pelan keluarga dengan sedikit tambahan sumbangan.

Ya, ibu tunggal atau bapa tunggal dengan anak-anak pun boleh dapat pelan keluarga FWD takaful ini.

Soalan Lazim Mengenai Pelan Takaful Penyakit Kritikal Keluarga

#1 Apakah itu Penyakit Kritikal dan mengapa saya perlukannya?

Sekiranya anda diserang penyakit atau mengalami kecederaan yang serius, anda mungkin menghadapi masalah kewangan untuk membayar kos perubatan dan juga hilang pendapatan kerana terpaksa mengambil cuti.

Perlindungan penyakit kritikal membantu anda dengan menyediakan bayaran sekali gus sekiranya anda dilindungi daripada kemalangan atau penyakit yang serius, supaya anda boleh memberi tumpuan kepada rawatan pemulihan.

#2 Berapakah jumlah dilindungi yang saya perlukan?

Ia bergantung kepada:

  • Jumlah yang anda perlukan untuk menampung keluarga sekiranya anda hilang pendapatan
  • Saiz pinjaman anda dan lain-lain
  • Liabiliti kewangan anda
  • Jumlah yang anda ingin sumbangkan secara berkala

#3 Adakah Pelan Takaful Penyakit Kritikal Juga Melindungi Sebarang Ketidakupayaan Serius?

Ya, terdapat beberapa ketidakupayaan yang dilindungi, seperti buta, menjadi bisu, pekak dan kehilangan upaya untuk berdikari.

Adakah pelan ini sesuai untuk anda?

Jika anda menjawab ya kepada sekurang-kurangnya dua daripada senario yang dinyatakan di bawah, maka pelan ini sesuai untuk anda.

#1 Adakah kewangan anda akan terjejas teruk akibat kehilangan pendapatan yang berpanjang?

#2 Adakah anda inginkan satu pelan untuk seisi keluarga yang kosnya kurang daripada beberapa pelan individu?

#3 Anda dan keluarga anda belum lagi memiliki sebarang perlindungan penyakit kritikal?

WhatsApp saya untuk maklumat lanjut


https://hibahfwdtakaful4u.wasap.my
https://hibahfwdtakaful4u.wasap.my
https://hibahfwdtakaful4u.wasap.my

Posted in Insurance/ Takaful news, Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off on PELAN PERLINDUNGAN PENYAKIT KRITIKAL SEISI KELUARGA

KELEBIHAN UTAMA PLAN FWD TAKAFUL

APA KELEBIHAN PLAN FWD TAKAFUL?

Plan takaful FWD amat menarik dan harganya pula berpatutan. Senarai di bawah adalah di antara sebab-sebab utama kenapa ramai memilih plan FWD Takaful.

✔ Plan takaful PERTAMA di Malaysia yang disertakan manfaat Penyakit Terminal secara automatik.

✔ Plan takaful PERTAMA di Malaysia yang datang dengan manfaat tambahan selepas kematian iaitu:

  • Khidmat kaunseling yang bernilai RM2000 daripada panel FWD takaful maximum 10 sesi.
  • Khidmat guaman yang bernilai RM2000 sehingga maximum 3 sesi daripada panel FWD Takaful.
  • Badal/ Upah haji yang bernilai RM2000 di mana FWD Takaful akan menguruskan bayaran upah haji melalui panel pengendali yang bertauliah. RM2000 tunai akan dibayar kepafda waris sekiranya peserta bukan Islam. Ini akan memberikan ketenangan fikiran kepada peserta FWD takaful terhadap tanggungjawab menunaikan rukun Islam yang kelima ini.

✔ Plan takaful PERTAMA di Malaysia yang memberikan pelan perlindungan percuma selama 2 tahun yang bernilai RM100,000 kepada pasangan.

✔ Plan takaful PERTAMA di Malaysia yang membayar pampasan pendahuluan segera sebanyak 10% daripada jumlah total perlindungan selepas menerima salinan sah sijil kematian.

✔Plan takaful PERTAMA di Malaysia yang hanya ada tiga pengecualian (exclusion)

  • Tidak cover bunuh diri dalam tempoh setahun usia sijil.
  • Perbuatan jenayah.
  • Peperangan. Selain daripada tiga pengecualian ini, semua boleh cover. Ini amat istimewa dan unik berbanding plan sedia ada di pasaran yang ada lebih daripada sepuluh pengecualian.

✔Pelan takaful PERTAMA di Malaysia yang cover pekerjaan berisiko tinggi seperti pekerja Oil and Gas yang bekerja di pelantar minyak dan pekerjaan berisiko yang lain.

✔Pelan takaful PERTAMA di Malaysia yang cover anggota keselamatan sewaktu bertugas seperti bomba, askar dan polis.

✔Pelan takaful PERTAMA di Malaysia yang cover sukan ekstrim dan lasak seperti sky diving, pelumba kereta dan penunggang motor profesional .

✔Menawarkan plan penyakit kritikal keluarga yang terbaik.

✔Plan kad perubatan (family medical card) keluarga yang diminati ramai.

✔Plan yang mampu milik dan dengan perlindungan mampu milik.

✔Plan takaful tanpa perlu investment link.

Di antara kerjaya-kerjaya berisiko dan sukan ekstrem yang turut dilindungi FWD

Nota:

Kepada yang masih mencari peluang, jom sertai bisnes melalui Agensi Korporat NADI INSAN FWD TAKAFUL

Daftar segera sebagai ejen/ agen FWD Takaful bersama ALC Nadi Insan.

Selami erti dan falsafah Nadi Insan

“INSAN BUDIMAN KAYA DERMAWAN”

Klik link di bawah untuk maklumat lanjut, dengar sendiri sharing melalui NICE: Nadi Insan Career Exploration….

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://forms.gle/e7o6E1aVvWCW5Rgm9

Posted in Insurance/ Takaful news, Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off on KELEBIHAN UTAMA PLAN FWD TAKAFUL

MINDA BISNES MINDA KERJA

Minda Bisnes Minda Kerja. Yang mana satu pilihan kita?
Setiap kita memiliki peluang yang sama.
Namun hasil pasti berbeza mengikut acuan bisnes dan cara kita bekerja.
Hasil akan seiring dengan tindakan dan pemikiran kita…
Nilai sesuatu bisnes bergantung kepada cara kita berfikir & cara kita bertindak.
Berapa nilai bisnes kita?
Bergantung kepada betapa besar impian dan berapa banyak masa dan usaha yang kita laburkan.
Tak lupa berapa banyak kesungguhan doa yang kita pinta daripada Allah yang Maha Kuasa…
INSAN BUDIMAN KAYA DERMAWAN

Nota:

Kepada yang masih mencari peluang, jom sertai bisnes melalui Agensi Korporat NADI INSAN FWD TAKAFUL

Daftar segera sebagai ejen/ agen FWD Takaful bersama ALC Nadi Insan.

Selami erti dan falsafah Nadi Insan

“INSAN BUDIMAN KAYA DERMAWAN”

Klik link di bawah untuk maklumat lanjut, dengar sendiri sharing melalui NICE: Nadi Insan Career Exploration….

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://forms.gle/e7o6E1aVvWCW5Rgm9

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off on MINDA BISNES MINDA KERJA

KEJAYAAN HADIR JIKA GIGIH USAHA DAN RAJIN BERDOA

SIRI POSITIVE ENERGY

Kejayaan ni impian setiap insan…
Ramai yang mendambakan kejayaan tanpa sebarang usaha dan tindakan…
Mustahil bukan? Sudah menjadi lumrah nak capai kejayaan tu perlu sabar & tidak putus asa.
Mesti kerja kuat & ikut resepi yang betul…
Susah ke nak berjaya?
Tak jugak…kejayaan ni ada pemiliknya. Justeru jangan hanya yakin gigih usaha penentu dan sebab berjaya.
Kena gigih berdoa mintalah kepada pemilik kejayaan dengan ikhlas dan sungguh2…
Tak cukup kita sorang berdoa?
Rajin-rajinlah berbakti kepada ibu bapa, minta ibu bapa tolong turut berdoa…

Nota:

Kepada yang masih mencari peluang, jom sertai bisnes melalui Agensi Korporat NADI INSAN FWD TAKAFUL

Daftar segera sebagai ejen/ agen FWD Takaful bersama ALC Nadi Insan.

Selami erti dan falsafah Nadi Insan

“INSAN BUDIMAN KAYA DERMAWAN”

Klik link di bawah untuk maklumat lanjut, dengar sendiri sharing melalui NICE: Nadi Insan Career Exploration….

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://forms.gle/e7o6E1aVvWCW5Rgm9

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments Off on KEJAYAAN HADIR JIKA GIGIH USAHA DAN RAJIN BERDOA