Minat dan kerjaya adalah sesuatu yang berbeza.
Kadangkala kita terlalu mengikut emosi melayan minat sehingga mengabaikan peluang terbaik untuk meningkatkan taraf dan nilai hidup kita.

Tak salah melayan minat namun beri peluang kepada diri untuk belajar merebut peluang.
Tak kurang juga yang asalnya tidak berminat bertukar menjadi minat apabila peluang yang direbut membuahkan hasil yang tak pernah didamba.

Kepada sesiapa yang ingin tahu bagaimana bidang takaful Sistem ALC Nadi Insan boleh bantu anda capai impian, jangan segan untuk wasap saya & join sesi Nadi Insan Career Exploration, NICE.

Saya akan kongsi rahsia bagaimana mudahnya nak berjaya.
Bidang Takaful bukan sesuai untuk semua orang…
Mana tahu ia peluang indah dalam hidup anda…

Saya nak share bagaimana membina passive & unexpected income dalam bidang takaful.

Bagaimana sebelum ini kita hanya memiliki 24 jam sehari menjadi ribuan jam.

Bagaimana kita mampu menjana income lumayan & membantu ramai lagi rakan2, sahabat2 & lain2 enjoy multiple resources of income…

Struktur takaful & suasana kerja yang positif, satu hati & bekerja sebagai rakan kongsi, sahabat…

Di ALC Nadi Insan; anda usaha, kami bantu anda melalui program2 berterusan.

Nadi Insan membina kejayaan dengan positive energy dan penuh kasih sayang…

Dan sudah pasti kami kami hanya menjemput mereka yg positive energy sahaja menyertai kami untuk bersama2 membina diri sebagai “Insan Budiman Kaya Dermawan”

Jom DM saya (0195783878) join NICE secara online “Zoom”

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

#nadiinsan
#FWDTakaful
#insanbudimankayadermawan
#positiveenergy
#BusinessWithASoul
#nadiinsansatuhati
#BusinessWithASoul
#peluangpekerjaan
#peluangkerjaya
#ALCTakaful

Posted in Peluang | Comments Off on

Bakat dan Kemahiran atau Sikap Menentukan Kejayaan?

Ramai yang mengadu tidak berbakat dan tiada kemahiran punca mereka tidak berjaya dalam bisnes.

Secara peribadi, saya tidak setuju tiada bakat dan tiada kemahiran adalah punca kegagalan. Bakat dan kemahiran boleh dibentuk dengan latihan secara konsisten.

Ronaldo, Messi & ramai lagi atlit hebat mungkin berbakat namun jika diamati bakat mereka digilap dengan latihan dan disiplin yang ketat sedari kecil.

Sikap dan pemikiran kita dalam menguruskan bisnes adalah punca utama kegagalan.

Jika sewaktu bekerja sebelum ini kita boleh tepati masa dan melaksanakan tugasan yang diberikan dengan baik ikut ketetapan waktu, kenapa tidak kita lakukan perkara yang sama kepada bisnes kita.

Sikap tidak menghargai ilmu, masa, tidak melatih diri dan berdedikasi punca utama rezeki sukar hadir melalui bisnes kita ataupun apa saja yang kita lakukan.

Manfaat dan kejayaan akan hadir kepada perkara-perkara yang kita hargai.

#NazriNadiInsan
#nadiinsan
#FWDTakaful
#insanbudimankayadermawan
#positiveenergy

 

 

 

Posted in Peluang | Comments Off on Bakat dan Kemahiran atau Sikap Menentukan Kejayaan?

Jaminan Kejayaan dan Kebahagiaan Berkekalan

 

Apakah Jaminan Kejayaan dan Kebahagiaan Berkekalan?
Ada orang tanya, apakah jaminan kejayaan dan kebahagiaan akan berkekalan?
Saya tersenyum mendengar soalan…
Tiada jaminan, jawab saya. Hanya Allah sahaja yang tahu rahsia segala rahsia.
Kita usaha selagi ada daya, kita berdoa pohon kepada yang Maha Esa…
Dalam hidup, sudah pasti banyak yang kita nak capai, banyak impian yang belum tertunai..
Hakikat semuanya tinggal usaha, sia2 jika dijemput Ilahi sebelum tiba masa yang kita jangka.
Apakah jaminan kejayaan?
Nasihat guru saya. Jangan tinggal amalan ini, jika Allah izinkan, impian kita pasti terlaksana…
Jika ajal tiba, kejayaan Akhirat pasti milik kita…

Kata guru saya tetapkan lidah, tetapkan hati istiqamah sepanjang masa beristighfar & senantiasalah mengucapkan kalimah La ilaha ilLAllah (لا اله الا الله )

Sepertimana yang disebut oleh Imam al-Ghazali, cara mati seseorang mukmin itu ditentukan oleh cara hidupnya. Begitu juga cara seseorang itu dibangkitkan akan ditentukan oleh cara kematiannya. Hakikat yang perlu diterima oleh manusia, setiap yang bernyawa akan menemui ajalnya. Semoga kalimah ini akan kekal bersama kita ketika hidup dan mati kita.

Seterusnya kata guru saya lagi, tetapkan diri membaca
لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِٱللَّٰهِ ٱلْعَلِيِّ ٱلْعَظِيمِ

Rasulullah SAW bersabda : “Siapa yang mengucapkan La Haula Wala Quwwata illa billahi, maka ia akan menjadi ubat kepada 99 penyakit. Yang paling ringan adalah kebimbangan”. (Hadis Riwayat Tabrani)

Seterusnya kata guru saya lagi, istiqamahlah bersolawat kerana dengan bersolawat akan mendapat syafaat Nabi Muhammad SAW

Dari Anas bin Malik beliau berkata bahwa Rasulullah bersabda,

‎مَن صلَّى عليَّ صلاةً واحدةً ، صَلى اللهُ عليه عَشْرَ صَلَوَاتٍ، وحُطَّتْ عنه عَشْرُ خَطياتٍ ، ورُفِعَتْ له عَشْرُ دَرَجَاتٍ

“Barangsiapa yang mengucapkan shalawat kepadaku satu kali maka Allah akan bershalawat baginya sepuluh kali, dan digugurkan sepuluh kesalahan (dosa)nya, serta ditinggikan baginya sepuluh derajat/tingkatan (di surga kelak)”. (HR. Ahmad)

Dalam hadits lain dari Ibnu Mas’ud , bahwasannya Rasulullah bersabda :

‎أَوْلَى النَّاسِ بِي يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَكْثَرُهُمْ عَلَيَّ صَلَاةً

“Orang yang paling berhak mendapatkan syafa’atku pada hari kiamat adalah, yang paling banyak shalawat kepadaku” [HR Tirmidzi, no.484].

Seterusnya tetapkan dengan doa. Yang paling utama penghulu segala doa…

‎رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ
“Ya Allah, berikanlah kepada Kami kebaikan di dunia, berikan pula kebaikan di akhirat dan lindungilah Kami dari siksa neraka.” (QS. al-Baqarah : 201).

Sharing is caring

-NazriNadiInsan

Posted in Peluang | Comments Off on Jaminan Kejayaan dan Kebahagiaan Berkekalan

Kecil atau Besar Cabaran Bergantung Kepada Cara Kita Berfikir

Setiap kejayaan berkadar dengan kadar usaha dan masa yang kita peruntukkan…

Sudah pasti segalanya terhasil dengan izin Allah SWT…

Jika kita menilai setiap titis peluh usaha kita dengan nilai hasil segera, sudah pasti kita akan kecewa…

Umpama sebuah perjalanan di sebuah daerah yang tidak pernah kita lalui sebelumnya, sudah pasti kita tertanya-tanya bilakah kita akan sampai ke destinasi…

Bagaimanakah bentuk laluan & selekoh yang perlu kita hadapi…

Meskipun kini kita dibekali dengan teknologi apps waze, google dan lain-lain lagi…

Debaran itu pasti tetap dirasai…

Ia pasti berbeza jika kita pernah melalui proses yang sama berulang kali…

Setiap titis usaha kita, setiap proses yang kita lalui, setiap hasil yang bakal kita kecapi sudah pasti dapat dijangka dan dirasai…

Cuma sabar menempuh cabaran & mehnah biasa yang pernah dihadapi…

Sebab itu bagi mereka belum ada pengalaman dan menceburi bidang yang baru, sudah pasti debaran dan proses menyesuaikan diri dengan perkara baru itu terasa berat tambahan jika bidang/ bisnes yang kita ceburi memerlukan modal yang tinggi…

Setiap waktu, setiap proses bukan sekadar memerah keringat tetapi mengorbankan sekian jumlah wang ringgit…

Apa yang boleh dikongsi di sini.

Yang membezakan di antara mereka yang berjaya dan yang berhenti di separuh jalan adalah keyakinan; percaya dan yakin setiap yang diusahakan bakal peroleh kejayaan dengan izin Allah…

Justeru usah diaudit penat lelah atau masa yang dikorbankan, auditlah aktiviti dan tindakan adakah kita melakukan proses dan tindakan yang betul…

Impian pasti akan dicapai selaras betapa cepat kita belajar & menguasai ilmu…

Sepantas dan sekuat mana usaha yang kita taburkan…

Perkara yang hebat, tekanannya juga hebat.

Namun ianya dapat dikurangkan jika kita gunakan resepi yang sempoi dan santai…

Nak berjaya dalam bisnes Takaful?

Joinlah ALC Nadi Insan FWD Takaful…

Kita kongsi teknik sempoi dan santai dengan anda…

#nadiinsan

#FWDTakaful

#nadiinsansatuhati

#positiveenergy

#merealisasikanimpian

 

Posted in Article | Tagged , , , , , | Comments Off on Kecil atau Besar Cabaran Bergantung Kepada Cara Kita Berfikir

Buat Bisnes dan Berfikir Cara Bisnes

Buat bisnes dan berfikir cara orang bisnes

Semua maklum, income dalam bisnes kita bergantung kepada beberapa faktor:

  1. Berapa ramai pelanggan kita
  2. Berapa besar purata saiz kes yang pelanggan kita ambil
  3. Kutipan bayaran bulanan/ tahunan pelanggan kita
  4. Berapa ramai team kita
  5. Berapa jumlah team kita yang aktif secara konsisten
  6. Pelanggan dan Team yang berkualiti

Tidak dapat dinafikan peratusan kadar hasil daripada aktiviti yang kita lakukan adalah rendah.

Namun setiap bisnes yang kita bawa masuk memberikan pulangan income yang berpanjangan.

Sebagai orang baru, lelah atau letih sebelum bermula perlu dielakkan.

Kita perlu ghairah untuk membina bisnes tanpa henti.

Bagaimana kita nak pastikan kita sentiasa bertenaga dan positif?

Senaraikan 10 perkara yang kita suka bila kita ada duit.

Tetapkan sasaran dan tempoh pencapaian.

Menjadi keutamaan untuk kita menentukan berapa jumlah pelanggan dan konsultan dalam circle business kita.

Mengikut kajian LIMRA, 10-3-1 adalah nombor yang menjadi lumrah dalam menentukan hasil.

10 suspek yang layak

3 appointment dengan prospek berkualiti

1 pelanggan baru

Plus 3 referral baru

Sebagai konsultan kita perlu fahami bahawa nombor ini adalah lumrah dalam kitaran bisnes kita.

Justeru fokus aktiviti dan teruskan amalan secara harian demi memastikan kelestarian bisnes yang memberikan hasil lumayan secara berterusan.

Saya yakin ramai yang tidak ikut jumlah nombor di atas.

Saya sendiri selalu bersyukur kerana kebiasaannya di Malaysia kadar kejayaan dalam appointment adalah lebih tinggi.

Ini menjadikan kita rasa lebih bersemangat kerana tugas kita lebih mudah…

Bagaimana meningkatkan kadar kejayaan?

Fokus 80% terhadap aktiviti rutin yang memberikan hasil.

Dalam masa yang sama, fokus prospek pelanggan dan konsultan yang berkualiti.

Pelanggan yang sihat dan mempunyai profil kewangan yang baik menjadi keutamaan.

Begitu juga dengan profil bakal konsultan.

Tugas kita menjadi lebih mudah jika kita fokus kepada konsultan yang memiliki latarbelakang yang baik termasuk pengalaman & networking.

-NazriNadiInsan

Jom terus Maju Jaya

Continue reading

Posted in Article | Tagged , , , , , , | Comments Off on Buat Bisnes dan Berfikir Cara Bisnes

Jana Income Lumayan Cara Pantas Bisnes Takaful

Ok je nak enjoy komisen 6 tahun sahaja dengan bisnes takaful…

Ramai juga yang capai income 5 angka daripada hasil komisen …

Nak lagi kaya?

Mai sini kita nak share macam mana u all boleh enjoy income tambahan daripada hasil bisnes team pulak…

Lagi byk sales, lagi ramai team & lagi rajin kita merekrut, berkali gandalah income kita…

Tak perlu susah2 dok fikir banyak2…

Kita sembang santai dulu bagi faham…

Cara pantas jana income lumayan dalam bisnes takaful…

Senang cerita😄

#nadiinsan

#fwdtakaful

#nadiinsanfwdtakaful

#jomjoinnadiinsan

#positiveenergy

#insanbudimankayadermawan

#setitisusahadilautankejayaan

#celebrateliving

#usahatakafulpelengkaptawakkal

Posted in Peluang | Comments Off on Jana Income Lumayan Cara Pantas Bisnes Takaful

Hibah Takaful Penyelesai Masalah

Simpan duit sikit2 bila nak banyak?

Cukup ke nak sara hidup in case anything happen?

Tak perlu susah2 dok fikir banyak2…

Sign up je plan hibah FWD Takaful…

Cara pantas cipta duit kecemasan…

Senang cerita😄

Ikhtiar sebelum terlambat…

Usaha kita tanda sayang kita kat keluarga kita…😘😍

#nadiinsan

#fwdtakaful

#nadiinsanfwdtakaful

#jomjoinnadiinsan

#positiveenergy

#insanbudimankayadermawan

#setitisusahadilautankejayaan

#celebrateliving

#usahatakafulpelengkaptawakkal

Posted in Peluang | Comments Off on Hibah Takaful Penyelesai Masalah

Tips Dan Nasihat Kejayaan

Tips Dan Nasihat Kejayaan

*Masa*

Setiap perkara yang best dalam hidup kita ambil masa. Sabar berusaha & berdoa secara konsistan, hasil akan dapat dilihat dari masa ke masa secara berperingkat.

*Mindset Usahawan berjaya*

Yakin dengan apa yg kita buat. Kita tidak akan pandai matematik hanya dgn membaca, kita akan pandai matematik selepas study, lihat contoh & buat beberapa latihan pengukuhan.

Besar @ kecil hasil bisnes kita bergantung kepada goal settting/ sasaran matlamat kita.

Kata Ulama, husnul zon (bersangka baik) kepada Allah SWT akan membuatkan seseorang itu berjaya dalam kehidupannya. Itulah kaedah yang Nabi SAW ajarkan kepada kita.  Allah SWT akan menganugerahkan hasil kepada seseorang itu berkadar sangkaan hambaNya.

Setiap pagi amalkan menyebut dalam hati “InsyaAllah hari ini lebih baik dari semalam, lebih bahagia dan lebih untung untuk dunia dan akhirat“.

*Konsisten buat aktiviti & gilap potensi diri*

Begitu juga dalam bisnes takaful, saya sendiri dulu ambil masa 3 bulan untuk kuasai skill dalam Sales Cycle. Berbekalkan impian & keyakinan terus non-stop belajar, berlatih, hafal skrip & terus-menerus melakukan aktiviti.

*Skrip*

Sentiasa rangka & catat ayat2 terbaik yg dirasakan mampu memberi impak dlm presentation.

*Step*

Susun step yg betul dalam setiap perkara daripada permulaan hingga penutup dalam perkongsian & perbaiki dari masa ke masa.

*Cintakan ilmu*

Hadir & dengar setiap sharing. Sehingga ke hari ini saya rasa masih melakukan perkara yg sama. Kita tak pasti sharing @ kelas mana yg kita ikuti akan memberikan impak kepada kita. Don’t miss any sharing @ kelas.

Dengar & ulang…

*Jangan Mengalah, alah biasa tegal biasa*

Jangan cepat merasa letih sedangkan kita baru bermula.

Setiap perkara baru pasti tidak selesa di permulaan. Walaupun sedari kecil kita dah pandai berjalan tetapi kita tetap mengah & sakit kaki jika paksa jalan laju @ berlari.

Walaupun sebelum ini, kita pandai bercakap bahkan sesetengah kita mungkin terlibat dalam organisasi ataupun dalam pidato dan perbahasan.

Namun kita tiada pengalaman dalam perbualan, psikologi sales.

Ambil masa dan kuasai satu persatu…

*Fokus Aktiviti*

Sesiap yang sentiasa audit hasil pasti cepat lelah & kecewa diperingkat permulaan.

Justeru dalam bidang sales, apa yang perlu diaudit adalah aktiviti & tindakan.

Konsistenkan diri untuk lakukan aktiviti secara harian & kerap.

Audit:

-Berapa banyak appointment yang anda set.

-Berapa banyak sharing @ posting di dalam media sosial. Sharing dalam personal wall anda agar dikenali & dilihat sebagai orang yang konsisten dalam Takaful, share promosi minimum secara berulang 20 posting setiap hari dalam setiap pages bisnes & pages kelab @ tempat sekitar anda.

Ulang & ulang secara berterusan.


*Doa*

Sentiasa berdoa & letakkkan kebergantungan hasil tindakan kepada Allah. Kita hanya berusaha, Allah yang menentukan segalanya.

Begitulah sepatutnya seorang muslim yang inginkan kejayaan dalam hidupnya. 

Dari Abu hurairah Radhiallahu Anhu, ia berkata Rasulullah SAW bersabda: Allah berfirman: Aku akan berurusan dengan hamba-hambaku seperti mana apa yang mereka sangkakan kepadaku ‘’ ( HR Bukhori dan Muslim ).


 

*Serlahkan Kehebatan*

Kekuatan & kehebatan dah ada dalam diri kita. Kita hanya perlu keluarkan dan serlahkan ia. Kita semua pasti merasakan ada keistimewaan pada diri kita. Serlahkan kehebatanmu dengan capai sesuatu yang luar biasa yang menjadi kebanggan dan kepuasan dalam hidup kita menuju kejayaan yang hakiki.

Jadikan kejayaan dunia sebagai jambatan kejayaan akhirat.

*Rendah hati*

Kekalkan kerendahan hati & tinggi budi.

Kita adalah orang yang sama dengan jumlah pendapatan yang berbeza. Harta & hasil dunia tidak memberi kesan kepada sifat dan luaran kita. Latih diri sentiasa berbakti & bersedekah dari masa ke masa. InsyaAllah hidup lebih bahagia menjadi si kaya yang dermawan.

“Insan Budiman Kaya Dermawan”

Jom sertai Usahawan Takaful bersama ALC Nadi Insan FWD Takaful…

Teroka konsep Rakan Bisnes Kongsi Rezeki bersama Nadi Insan.

Nak tahu lebih lanjut, sila klik link di bawah👇

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

Posted in Article | Comments Off on Tips Dan Nasihat Kejayaan

Terus Melangkah, Terus Maju Jaya

Tidak kira berapa umur kita, di mana kita berada atau apa yang kita lakukan untuk hidup, kita semua berkongsi sesuatu yang sama-keinginan untuk berjaya dan bahagia.

Setiap kita mempunyai keperluan yang berbeza, keinginan dan perspektif hidup yang tersendiri.

Itulah yang menjadi sebab mengapa takrifan tentang kejayaan setiap kita berbeza.

Bagi sesetengah orang, itu semua berkisar tentang bagaimana membuat wang, mencapai pencapaian tertinggi dalam kerjaya, mencapai pangkat dan kemasyhuran, manakala ada juga yang mentakrifkan kejayaan dalam bentuk cinta dan keluarga bahagia.

“Testimoni kejayaan di hadapan  mata kita adalah bukti bahawa kita juga mampu mencapai kejayaan yang besar”.

Namun, ianya tidak berlaku secara kebetulan – ia berlaku secara pilihan.  Terdapat banyak strategi dan petua tentang bagaimana nak berjaya dalam hidup. 

Sudah pasti, ada tabiat tertentu yang harus kita pupuk, latih dan digembleng bersama untuk mencapai kejayaan.

Di antara senarai tabiat baik yang akan membantu kita untuk terus maju dalam hidup:

 1. Mempunyai kekuatan kehendak

 Kejayaan hanya dapat dicapai dengan kemahuan yang kuat.  Sekiranya keinginan kita  cukup kuat maka kita pasti akan menemui jalan untuk terus mencapai matlamat.  

Orang yang berjaya tidak lebih kuat daripada yang lain, dan mereka tidak semestinya lebih pintar daripada yang lain, tetapi mereka mempunyai lebih banyak motivasi daripada yang lain.  

Lebih-lebih lagi, mereka mempunyai keinginan yang kuat untuk mencapai tujuan mereka.  Cara terbaik untuk memperkuatkan kehendak kita adalah menjadikannya satu kebiasaan dalam hidup.

 2. Disiplin dan konsistan

 Disiplin diri dan konsistan adalah keupayaan mengawal dan memotivasi diri sendiri secara berterusan untuk melakukan perkara yang bermanfaat.  

Ini berlaku dalam semua aspek kehidupan – dari minda ke badan hingga ke jiwa dan ke akaun bank anda.  

Ia boleh menjadi tugas yang sukar untuk dikekalkan tetapi pasti merupakan kunci kejayaan.

 3. Tekun, Terus melangkah dengan pasti

Kerajinan adalah kunci kejayaan. Kadangkala ada waktu tertentu dalam hidup di mana kita akan merasakan bahawa dunia ini sudah hilang serinya. Alam sudah tidak lagi berwarna, yang ada hanyalah warna kelabu, kusam dan kesedihan yang menyelubungi hidup. 

Kadang-kadang hidup berantakan dan boleh di luar kawalan, kadang-kadang apa saja yang kita lakukan seakan-akan menjadi perkara yang salah dan kita tahu bahawa itu adalah kesalahan diri sendiri.  Selalu ada perubahan yang tidak dijangka dalam hidup tetapi apa yang memisahkan kejayaan dan kegagalan itu adalah satu perkara – iaitu ketabahan.  

Ketekunan adalah kemampuan untuk terus berjalan walaupun kita menghadapi kekecewaan dan itulah yang dapat menghasilkan natijah yang berbeza.  

Kejayaan terhasil daripada komitmen kita untuk mencapai matlamat dan kebolehan untuk mempercayai dan meyakini diri sendiri.

Orang yang berjaya tidak pernah berhenti, orang yang berjaya hadapi dan nikmati segala proses dan terus melangkah membina kejayaan peringkat demi peringkat.

 4. Jangan takut mengambil risiko

 Orang yang berjaya tidak takut mengambil risiko dan inisiatif baru.  Setiap kita mempunyai pilihan.  Kita  mesti pilih untuk bertindak dengan berani!  Jangan sempitkan  pemikiran, bermimpi lah kejayaan yang besar, bersedia dan pasrah berhadapan dengan segala kemungkinan dan bersedia untuk melepaskan apa sahaja untuk memenuhi cita-cita impian.

 5. Jadilah pengikut yang baik, pilih dan ikuti pemimpin yang ikhlas dan hebat!!!

Kita senantiasa dikelilingi oleh pelbagai jenis dan ragam manusia. Ada yang mendorong kita untuk berjaya dan membawa kegembiraan, dan ada juga yang menghalang dan menghabiskan tenaga kita.  

Berada di sekitar orang yang positif membersihkan negatif dan mewujudkan lebih banyak ruang untuk tenaga positif. Malah orang yang positif akan menolong kita melihat dan percaya segala usaha kita akan membuahkan hasil.  Mereka akan mendorong kita untuk mempercayai bahawa kita boleh capai apa sahaja sekiranya kita berusaha dengan bersungguh-sungguh. Oleh itu, cara kita berfikir  amat penting dan benar-benar dapat membantu kita untuk berjaya.

Justeru percayalah dengan apa yang anda yakini dan usahalah bersungguh-sungguh.

Kejayaan itu milik mereka yang rajin usaha dan tidak kenal erti putus-asa, penat dan lelah.

Posted in Peluang | Comments Off on Terus Melangkah, Terus Maju Jaya

PELAN TAKAFUL PENYAKIT KRITIKAL KELUARGA

Pelan takaful penyakit kritikal untuk suami, isteri dan anak-anak daripada FWD takaful adalah amat unik dan yang pertama sepertinya. Biasa dengar pelan medikal kad famili, tapi pelan takaful penyakit kritikal famili inilah yang pertama.

Sebagai contoh, dengan sumbangan takaful RM 125 sebulan, keluarga anda dapat pelan perlindungan takaful sebanyak RM 125,000 untuk suami, isteri dan tiga orang anak.

Selain daripada hibah, keluarga anda juga dapat coverage seperti:-

  1. Penyakit kritikal ringan sebanyak RM 25000
  2. Penyakit kritikal utama sebanyak RM 50000
  3. Kematian atas apa-apa sebab sebanyak RM 50000
  4. Sumbangan akan menjadi PERCUMA jika suami meninggal, dan perlindungan berjalan seperti biasa untuk isteri dan anak-anak

Kini, anda tidak perlu lagi sukar untuk mengambil pelan bagi setiap seorang ahli keluarga. Satu pelan untuk semua dengan kadar sumbangan yang amat berpatutan.

Pelan ini juga amat fleksibel di mana kadar sumbangan takaful bergantung kepada jumlah anak dalam keluarga. Keluarga dengan dua orang anak kadarnya akan lebih murah daripada keluarga dengan lima orang anak.

Kemudian, jika ada rezeki tambah anak, boleh masukkan anak yang baru lahir dalam pelan keluarga dengan sedikit tambahan sumbangan.

Ya, ibu tunggal atau bapa tunggal dengan anak-anak pun boleh dapat pelan keluarga FWD takaful ini.

Soalan Lazim Mengenai Pelan Takaful Penyakit Kritikal Keluarga

#1 Apakah itu Penyakit Kritikal dan mengapa saya perlukannya?

Sekiranya anda diserang penyakit atau mengalami kecederaan yang serius, anda mungkin menghadapi masalah kewangan untuk membayar kos perubatan dan juga hilang pendapatan kerana terpaksa mengambil cuti.

Perlindungan penyakit kritikal membantu anda dengan menyediakan bayaran sekali gus sekiranya anda dilindungi daripada kemalangan atau penyakit yang serius, supaya anda boleh memberi tumpuan kepada rawatan pemulihan.

#2 Berapakah jumlah dilindungi yang saya perlukan?

Ia bergantung kepada:

  • Jumlah yang anda perlukan untuk menampung keluarga sekiranya anda hilang pendapatan
  • Saiz pinjaman anda dan lain-lain
  • Liabiliti kewangan anda
  • Jumlah yang anda ingin sumbangkan secara berkala

#3 Adakah Pelan Takaful Penyakit Kritikal Juga Melindungi Sebarang Ketidakupayaan Serius?

Ya, terdapat beberapa ketidakupayaan yang dilindungi, seperti buta, menjadi bisu, pekak dan kehilangan upaya untuk berdikari.

Adakah pelan ini sesuai untuk anda?

Jika anda menjawab ya kepada sekurang-kurangnya dua daripada senario yang dinyatakan di bawah, maka pelan ini sesuai untuk anda.

#1 Adakah kewangan anda akan terjejas teruk akibat kehilangan pendapatan yang berpanjang?

#2 Adakah anda inginkan satu pelan untuk seisi keluarga yang kosnya kurang daripada beberapa pelan individu?

#3 Anda dan keluarga anda belum lagi memiliki sebarang perlindungan penyakit kritikal?

Klik Link wasap di bawah untuk maklumat lanjut

https://hibahfwdtakaful4u.wasap.my
https://hibahfwdtakaful4u.wasap.my

https://hibahfwdtakaful4u.wasap.my

 

 

Posted in Peluang | Comments Off on PELAN TAKAFUL PENYAKIT KRITIKAL KELUARGA