MINDA BERJAYA perlu dibentuk, bukan datang sendiri

image

“MINDSET” untuk BERJAYA adalah elemen asas yang paling penting di dalam proses memburu Kejayaan.

Tanpa Penetapan minda yang cekal, segala matlamat & perancangan anda pasti terhenti separuh jalan dek ujian & cabaran yang menimpa kerana percayalah; Tiada jalan pintas untuk berjaya & Kejayaan perlukan MASA yang panjang lantas pasti banyak onak & duri yang perluditempuhi.

MINDA yang yakin & diurus dengan betul mampu memacu tindakan yang berkesan & konsisten.

Kita seringkali dibelenggu keraguan untuk meneruskan matlamat @ berhenti di pertengahan jalan.
“It’s hard to become a person who never give up”
Namun percayalah “Anda adalah apa yang anda fikirkan, KEJAYAAN pasti milik insan yang memiliki MINDA BERJAYA.

Posted in Peluang | Tagged , , , , | Leave a comment

Unit Manager & Takaful Life Planner Diperlukan

image

Anda adalah Biz Partner yang kami cari.

* FULL TIME MANAGER dengan insentif survival yg menarik di seluruh Malaysia.
– Memiliki pengalaman sebagai pengurus & dapat dibuktikan dalam sebarang bidang sales.
– Berkemampuan untuk merekrut secara konsisten, agresif memburu pencapaian (Million Dollar Agency).
– Mampu mengurus kumpulan.
– Sedia untuk dibimbing & sanggup memenuhi syarat institusi kewangan Malaysia.
– Lokasi seluruh Malaysia

* LIFE PLANNER (Full Time/ Part Time) dengan insentif yang menarik.
Tawaran Permulaan
* Pilihan Elaun survival RM3000/ RM5000 setiap bulan (Full Time sahaja).
* Komisen sehingga 35% & Bonus sehingga 30% (terbaik di pasaran).
* Insentif Cash, Pelancongan, Reward, Kereta dan lain-lain.
* Peluang Reward Cash RM1 juta bagi yang mencapai prestasi yang ditetapkan syarikat dalam tempoh 10 tahun.
* More rewards & benefits to explore

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kerjaya Impian/ Sumber Tambahan Pendapatan

image

Selami kehebatan Kerjaya di AIA Public Takaful bersama Kumpulan Nadi Insan.

Rahsia Kejayaan “Usahawan Kewangan” Takaful Lubuk Emas; peluang kaya & berjaya “No risk high Income” asalkan sabar berusaha…

Tiada istilah kebetulan/ Rezeki datang bergolek. Selain daripada kuat berusaha, perbezaan tahap kejayaan seseorang adalah ilmu & kepakaran.

Kumpulan Nadi Insan memiliki pelbagai teknik & fasa pembangunan untuk dikongsi. Sebab itu warga Nadi Insan yang kondisten verjaya menjadikan kerjaya ini debagai satu anugerah, mencapai impian peribadi manakala Kumpulan Nadi Insan pula berjaya meraih pelbagai anugerah & pencapaian meningkat dari masa ke semasa.

Call/ Whatsapp 0195783878 untuk tiket per cuma

Tawaran Permulaan
* Pilihan Elaun survival RM3000/ RM5000 setiap bulan (Full Time sahaja).
* Komisen sehingga 35% & Bonus sehingga 30% (terbaik di pasaran).
* Insentif Cash, Pelancongan, Reward, Kereta dan lain-lain.
* Peluang Reward Cash RM1 juta bagi yang mencapai prestasi yang ditetapkan syarikat dalam tempoh 10 tahun.
* More rewards & benefits to explore

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Misi Kumpulan Nadi Insan AIA Public Takaful

image

Warga Kumpulan Nadi Insan dibimbing untuk merangka kejayaan jangka pendek & jangka panjang; menggalakkan Fast Track dalam pencapaian.
Merangka kejayaan bermula sebagai Life Planner sehingga menjadi Million Dollar Agency Leader yang berjaya dalam tempoh yang pantas demi mencapai matlamat melahirkan 15 District Manager, 40 Unit Manager Million Dollar Agency Dalam Tempoh 10 Tahun.
Kami tidak menilai siapa diri anda kini. Yang kami nilaikan adalah semangat & usaha anda untuk memburu impian.
From Nobody to become Somebody, mengorak langkah “Tempur Tanpa Senjata” dengan memanfaatkan apa yg sedia ada serta menambah baik melalui Falsafah Kejayaan Nadi Insan

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kerjaya Terbaik “No Risk High Income”

image

Saya memilih untuk berjaya di dalam Industri Takaful bukan kerana ianya bidang yang terbaik untuk semua orang, cuma ianya adalah terbaik untuk diri saya. Bagi yang memiliki modal pusingan yang tinggi, rangkaian networking yang bagus, apatah lagi jika perniagaan warisan, mungkin anda berpeluang untuk kaya & berjaya lebih pantas & menguntungkan daripada bidang ini.

Secara peribadi, kita berhak untuk berjaya di dalam apa jua perniagaan yang kita ceburi. Namun, kadangkala banyak juga faktor yang perlu diambilkira;
• Modal pusingan & tempoh pulangan/ profit.
• Kemampuan dalam persaingan
• Kemudahan sumber ilmu & perkongsian kepakaran.
• Mentor yang ikhlas memberi nasihat & tunjuk ajar.
• Networking
• Daya saing perniagaan dalam jangka panjang.
• Biz Partner
• Lain2.

Bidang Takaful merupakan bidang perniagaan yang kelima yang saya ceburi. Saya serius setelah mengkaji melalui proses ketegaran di dalam pengalaman lalu yang tidak memberi pulangan yang saya impikan. Terlalu banyak ketidakadilan dari segi harga modal & harga penawaran, persaingan yang tidak sihat, kebocoran maklumat perniagaan, sabotaj, masalah rakan kongsi, pekerja dan lain-lain lagi yang kadangkala membawa kepada kepupusan modal & hilang motivasi untuk bertahan.

Apa yang membuatkan saya kurang sabar adalah tempoh mendapatkan kembali modal yang dilaburkan seterusnya mendapat hasil/ profit dalam tempoh jangkaan seperti yang diharapkan.

Saya selalu berkongsi dengan rakan-rakan; kita hanyalah peniaga biasa yang tidak berbeza dengan pekerja bergaji sekiranya pendapatan yang kita perolehi tidak meningkat dari masa ke semasa. Kita perlu menjadi usahawan/ saudagar perniagaan yang mampu berkembang.

Malahan mustahil untuk mengharapkan hasil yang berbeza dengan hanya mengulangi tindakan yang sama.

Industri Takaful berjaya memikat hati saya & menyangkal semua masalah & halangan yang dihadapi di dalam perniagaan sebelum ini.

Melalui AIA Public Takaful, saya bangun kembali memyelesaikan semua hutang lampau & berjaya membina empayar yang gilang gemilang.
• Tiada lagi masalah modal.
• Tiada lagi masalah persaingan, sabotaj yang tidak boleh dikawal.
• Potensi yang tinggi & peluang yang terbuka luas asal ada kemahuan, usaha & sabar untuk berjaya.

AIA Public Takaful juga menawarkan pelbagai produk yang memenuhi kehendak Rakyat Malaysia & memudahkan agensi untuk bekerja:
Produk Kad Perubatan Untuk Seisi Keluarga, Pelan Simpanan bertempoh & Pelan Korporat/ Pekerja seolah2 tiada persaingan.

Saya yakin sebahagian daripada anda juga seperti saya.

Call/ Whatsapp 0195783878

Untuk sesi diskusi Peluang Kejayaan…

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Takaful Lubuk Emas: Segera!!! Takaful Manager & Life Planner Diperlukan

Alhamdulillah syukur Nadi Insan semakin berkembang dan Maju Jaya.
Demi untuk merelisasikan hasrat untuk membimbing dan melahirkan Laluan Pantas
15 Distric Manager
40 Unit Manager
Million Dollar Agency
Tempoh sasaran 10 tahun

Sertailah Nadi Insan & saya akan bantu membimbing anda untuk membina pendapatan yang lumayan asal
anda sanggup bekerja keras.

Ianya tidak semudah ABC, namun pasti berbaloi.

Syarat Kelayakan Minima:

Asas:
Lulus Exam Takaful TBE.

1) Manager Takaful
– Jawatan semasa adalah Pengurus dan dapat dibuktikan.
– Berpengalaman dalam bidang sales.
– Suka merekrut
– Boleh bekerjasama.
– Suka give & take dalam membina kekayaan.
– Intensif menarik menanti anda.
PM for detail.

2)Life Planner BerElaun RM3000 setiap bulan
– Disiplin
– Diploma & sepenuh masa
– Sanggup belajar & beri komitmen.
– Dahagakan kejayaan & kekayaan.

3) Life Planner tanpa Elaun (Full Time/ Part Time).

PM 0195783878/ nadiinsan@gmail.com utk detail.
Satu bidang yg stabil & berbaloi utk fokus masa & tenaga.
Teroka kejayaan pantas bersama saya & team Nadi Insan
Jom fokus Million Dollar Income/ year.

personal wall

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Nadi Insan 2015 Slogan “Activate”

Assalamu’alaikum wbt…

Wow! Begitu pantas masa berlalu…
Sedar @ tidak sudah hampir 4 tahun saya berkhidmat sebagai “District Manager” Kumpulan Nadi Insan Solution di AIA Public Takaful.

Pelbagai pencapaian & rekod telah dimiliki. Alhamdulillah Kumpulan Nadi Insan telah berkembang & meningkat dari tahun ke tahun & menjadi agensi Bumiputera di Utara yang pertama di dalam keluarga AIA dinobatkan sebagai “Million Dolar Agency”.

Faktor kesibukan menjadikan saya alpa untuk mencoretkan sesuatu @ berkongsi suka duka & tips2 kejayaan di sini.

InsyaAllah saya akan kembali dengan konsisten.

Slogan Nadi Insan kali ini adalah “ACTIVATE”.

Kita pasti akan activate segala2nya demi untuk mencapai wawasan Kumpulan Nadi Insan untuk melahirkan

“15 District Manager 40 Unit Manager Million Dolar Agency Dalam Tempoh 10 Tahun” @ selepas ini kita ringkaskan sebagai “15DM40UMMDA10Y”…

Jom sertai Nadi Insan & teroka Rahsia Kejayaan secara “Fast Track” agar Nadi Insan mencapai impian “15DM40UMMDA10Y”.
InsyaAllah dengan bimbingan kami serta komitmen anda…

Anda pasti akan capai Pelancongan Di Luar Negara setiap tahun, memiliki kereta impian & income 5 angka setiap bulan dalam tempoh yang singkat. Jom berjaya secara fast track & bina kerjaya impian anda…

Hubungi @ whatsapp saya
Nazri 0195783878
nadiinsan@gmail.com

Aamiiin Ya Rabbal ‘Alamiiin….Processed with Moldiv

Posted in Aktiviti, Article, Insurance/ Takaful news, Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Top Performance AIA AFG takaful 2012

Alhamdulillah, syukur kepada Allah SWT. Penat lelah 2012 telah meletakkan saya sebaris dengan top Leader di AATB.

Biarpun hanya No. 3 Malaysia, ia dah cukup bermakna memandangkan Kumpulan Nadi Insan baru setahun menapak;semoga semangat saya & kumpulan terus meluap menelusuri kejayaan..

To Nadi Insanians: Congrats!!! Keep up the momentum & go to the next level!!!

Posted in Peluang | Leave a comment

Jom pi Gold Coast free dengan AIA AFG Takaful

Siapa yang tak mau pi melancong percuma, ye tak?
Kini kami semua, warga AIA AFG Takaful (AATB) sedang sibuk dok pulun (loghat Kedah) nak pi Gold Coast, Australia… Percuma beb!!! Bila lagi…

Dan yang paling seronok, bila kita dok pulun nak capai Gold Coast ni, sedar tak sedar, income pun makin banyak!!! Syoknye!!!

Mai la join AIA AFG Takaful…

Hanya dengan production RM80K ANC (Annualiase New Contribution) saja dah dapat 1 tiket seminggu bercuti di Gold Coast!!! Best tau!!!

Senang je nk capai… Kempen pelan family medical card…Tak sampai 20 clients pun dah boleh p Gold Coast!!!

Join us now!!! Tawaran sah sehingga bulan Ogos sahaja :)

Hubungi

Muhammad Nazri Bin Mat Isa
019-578 3878
nadiinsan@gmail.com

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Join AIA AFG Takaful dapat ipad2 percuma!!!

Apple ipad2 kini percuma kepada sesiapa yang menyertai AIA AFG Takaful(AATB).
Kenapa AATB begitu pemurah nak bagi ipad2 ni? Sebabnya semua warga AATB akan menggunakan sistem i-POS yang menggunakan aplipkasi ipad untuk operasi; contohnya, online submission, client database, etc.
Bila? Very soon…

Macam mana nak dapat ipad2 ni? Hanya sertai AIA AFG Takaful sebagai konsultan dan buat hanya RM25,000 ANC. Apa ANC tu ye? Annualise, maksudnya jika client masuk sebulan RM200 dikira sebagai RM2400. Mudahnya nak dapat ipad2… Tak geram ke? Konsultan-konsultan yang join sehingga Februari sebelum ni lagi mudah. Hanya buat RM20K ANC je :).

Jangan fikir lama2, cepat. Tawaran hanya sah sehingga Jun ini sahaja…

Jom Jadi Kaya & Berjaya Dunia Akhirat!!! Jom!!! Semangat!!!

Hubungi saya

Muhammad Nazri Bin Mat Isa
District Manager (Nadi Insan Solution)
019-578 3878
nadiinsan@gmail.com

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments