BAGAIMANA MENGEKALKAN MOMENTUM DAN TERUS KONSISTAN DALAM BISNES

Kerap juga saya berjumpa dengan rakan-rakan usahawan di dalam pelbagai bidang yang keletihan dan di dalam mood persaraan…
Kadangkala ada juga yang bertanya; bagaimana nak mengekalkan momentum dan terus konsistan?
Sebenarnya saya tiada jawapan yang tepat sebab situasi setiap orang berbeza.
Namun ada beberapa perkara asas yang saya yakin dan saya amalkan; ianya penting untuk memastikan kita kekal bertenaga. Di antaranya:
1) Cara berfikir:
Tetapkan pemikiran yang betul di dalam hati dan fikiran. Kebiasaannya saya akan simpan beberapa ayat2 motivasi dan step2 penting untuk saya rujuk ketika menghadapi situasi yang berkaitan.
Contoh: Ada ketika kita bertungkus lumus usahakan sesuatu secara konsistan, namun hasil yang kita perolehi gagal mencapai sasaran.
Kebiasaannya saya akan merujuk kepada step panduan seperti “No failure, wrong result. Change Strategy…”
Justeru audit saya bermula daripada mencari strategi yang betul.
Catatkan beberapa tindakan yang kita telah buat & lihat dari sudut pandangan mata pelanggan.

2) Simpan tenaga pada tempat yang betul:
Saya tak pasti orang lain. Namun saya jarang mengeluarkan 100% tenaga kepada sesuatu yang belum pasti😆. “Reserve energy” ni saya simpan sebagai pengubat hati…haha.
Kadangkala ada beberapa strategi baru yang belum pasti berjaya. Sekiranya gagal, saya dengan senang hati akan berkata. Relek la, baru test market😝.
Saya hanya akan berikan 80% komitmen dan tenaga kepada strategi & idea yang telah dikenalpasti berkesan dan memberikan impak dan hasil yang memuaskan…
Mungkin ada yang hairan, kenapa tak berikan 100% ?
Yang ni saya akan jawab kemudian😆. Maybe one day…haha…

3) Extra Value:
Di dalam dunia ini, berapa banyak sangat makanan yang mampu kita makan, pakaian yang kita nak pakai, kereta yang kita impikan. Mungkin nafsu sesetengah orang tak pernah habis dan tak pernah cukup. Tapi ke manalah sangat kekuatan dan hasrat mengejar dunia yang fana ini…
Justeru setiap kita perlu ada dorongan yang lain yang lebih besar daripada nafsu kita.
Bukan sekadar ianya menjadi kekuatan dalaman kita tetapi ianya juga dorongan untuk kita berjuang tanpa kenal penat lelah demi mencari keredhaan Ilahi sebagai bekal kita di sana nanti…
Wallahu’alam…

Nota:

Kepada yang masih mencari peluang, jom sertai bisnes melalui Agensi Korporat NADI INSAN FWD TAKAFUL

Daftar segera sebagai ejen/ agen FWD Takaful bersama ALC Nadi Insan.

Selami erti dan falsafah Nadi Insan

“INSAN BUDIMAN KAYA DERMAWAN”

Klik link di bawah untuk maklumat lanjut, dengar sendiri sharing melalui NICE: Nadi Insan Career Exploration….

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://forms.gle/e7o6E1aVvWCW5Rgm9

https://forms.gle/e7o6E1aVvWCW5Rgm9https://forms.gle/e7o6E1aVvWCW5Rgm9

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

JOM JOIN BISNES FWD TAKAFUL: TEKNIK PANTAS BINA PENDAPATAN LUMAYAN BERSAMA ALC NADI INSAN

Sila baca post ni jika anda sedang mencari kerja atau peluang untuk menambah pendapatan…

Saya ikhlas nak share…
Kerjaya ni adalah pilihan terakhir saya dulu setelah melalui beberapa kerja dan ceburi beberapa jenis bisnes…
Dan akhirnya menjadi kerjaya terbaik dan paling sempoi dalam hidup saya…

Korang nak buat serius pun boleh, nak suka2 pun boleh…😆
Kalau serius jadi kerjaya idaman…
Kalau main2 boleh lepas bayar bill, bayar kereta @ kalau rajin sikit boleh beli hartanah…

Kalau you all rajin accidentally jadi kaya raya; boleh jalan2 oversea free, beli kereta idaman, invest property, pendek kata ikut suka korang la nak buat apa, dah duit korang kan…

Stress2 kita tak mau.
Kita nak hidup tenang2, sempoi mempoi…
Tapi duit takdak masalah…

I bagitau direct kat you all.
I nak bimbing you all berjaya dengan FWD Takaful ni…
Ha…mai I nak share bagaimana best & mudahnya buat Takaful melalui Agensi Korporat Nadi Insan FWD Takaful…
Kalau hgpa rajin 6 bulan boleh dapat income 5 angka dah…

Bisnes ni senang ja kalau tahu cara kerja yang betul…

Tambahan melalui sistem bisnes korporat ni, kita dapat income melalui konsep aktif dan pasif dan structure income dia boleh dapat dalam tempoh jangka panjang dari generasi ke generasi…

Klik link di bawah la senang kalau nak tahu detail…

Kita share detail dengan hangpa semua secara detail melalui NICE (Nadi Insan Career Exploration). Rugi kalau tak ambik peluang dengar sendiri…


FYI sapa2 yang serius nak full time, Syarikat boleh consider bagi skim elaun RM2000 hingga RM5000 sebulan..

Yg mana nak join part time pun boleh…
Kita bagi bimbingan sampai jadi…

InsyaAllah di mana ada kemahuan di situ ada kejayaan…

Daftar segera sebagai ejen/ agen FWD Takaful bersama ALC Nadi Insan.

INSAN BUDIMAN KAYA DERMAWAN

Nak tau lebih lanjut, jgn segan tau…klik link ni👇

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://forms.gle/e7o6E1aVvWCW5Rgm9

https://forms.gle/e7o6E1aVvWCW5Rgm9

https://forms.gle/e7o6E1aVvWCW5Rgm9

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

SYARAT-SYARAT PELABURAN EMAS

Majlis Fatwa : Syarat-syarat Pelaburan Emas

Oleh

Majlis Fatwa Kebangsaan Malaysia

http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/parameter-pelaburan-emas

emas_baru

Keputusan:

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-96 yang bersidang pada 13-15 Oktober 2011 telah membincangkan mengenai Parameter Pelaburan Emas. Muzakarah telah membuat keputusan seperti berikut:

Setelah mendengar taklimat dan penjelasan daripada Y. Bhg. Prof. Dr. Ashraf Md. Hashim dan Y. Bhg. Ustaz Lokmanulhakim bin Hussain daripada Akademi Penyelidikan Syariah Antarabangsa Dalam Kewangan Islam (ISRA), Muzakarah bersetuju menerima dan memperakukan Parameter Pelaburan Emas seperti berikut:

Harga Belian (al-Thaman)

1. Harga belian (al-Thaman) hendaklah diketahui dengan jelas oleh kedua-dua pihak yang berakad ketika sesi jual beli.

Barang Belian (al-Muthman)

2. Barang belian (al-Muthman) hendaklah suatu yang wujud, dan dimiliki sepenuhnya oleh pihak yang menjual ketika berlangsungnya kontrak jual beli. Oleh itu, jual beli suatu yang tidak wujud secara fizikalnya dan juga jual beli suatu yang tidak dimiliki oleh pihak yang menjualnya adalah tidak sah.

3. Barang belian (al-Muthman) hendaklah suatu yang boleh diserahkan kepada pembeli atau wakilnya. Jika barang belian tidak dapat diserahkan kepada pembeli, ataupun penjual mensyaratkan tidak menyerahnya kepada pembeli, maka akad tersebut tidak sah.

4. Barang belian (al-Muthman) hendaklah suatu yang diketahui oleh kedua-dua pihak yang berakad ketika sesi jual beli. Ia boleh terlaksana melalui kaedah-kaedah di bawah:

i. Melihat sendiri barangan yang hendak dibeli ketika akad jual beli, atau sebelum akad jual beli dalam tempoh yang tidak menjejaskan sifat-sifatnya.

ii. Melihat sampel barangan yang hendak dijual beli. Ini biasanya berlaku semasa proses pemesanan sebelum akad dilaksanakan.

iii. Menentukan sifat-sifat dan kadar barang belian secara terperinci yang secara urufnya tidak menimbulkan pertikaian. Dalam konteks emas, penentuannya adalah dengan mengenalpasti tahap ketulenan emas samada mengikut standard lama berasaskan karat (seperti emas 24 karat), atau standard baru berasaskan peratusan (seperti emas 999). Penentuan sifat juga mestilah mencakupi bentuk emas, samada dalam bentuk syiling, wafer, jongkong dan sebagainya. Timbangan emas secara tepat juga adalah suatu yang disyaratkan dalam penentuan sifat emas.

Sighah

5. Sighah dalam jual beli adalah suatu yang menunjukkan kepada keredhaan kedua-dua pihak untuk memetrai kontrak jual beli. Ia boleh berlaku samada melalui pertuturan, atau suatu yang boleh mengambil hukum pertuturan seperti tulisan dan seumpamanya. Manakala jual beli secara Mu’ataah (serah-hulur) juga adalah dikira sebagai sighah yang muktabar oleh sebahagian fuqaha’.

6. Di dalam sighah jual beli tidak boleh dimasukkan unsur penempohan. Contohnya, seseorang mengatakan, ” Saya menjual barangan ini kepada kamu dengan harga RM100 untuk selama tempoh setahun”.

7. Ijab dan qabul mestilah bersepadanan dan menepati antara satu sama lain dari sudut ciri-ciri dan kadarnya.

Syarat Khusus Jual Beli Emas Yang Bercirikan Item Ribawi

10. Oleh kerana emas dan wang adalah dua item ribawi yang mempunyai illah yang sama, maka syarat tambahan bagi transaksi pembelian atau penjualan emas mestilah memenuhi syarat berikut:

i. Berlaku taqabudh (penyerahan) antara kedua-dua item yang terlibat dalam transaksi sebelum kedua-dua pihak bertransaksi berpisah daripada majlis akad.

ii. Jual beli emas hendaklah dijalankan secara lani, dan tidak boleh berlaku sebarang penangguhan.

Syarat-syarat tersebut adalah khas bagi emas yang bercirikan item ribawi, seperti emas jongkong dan syiling emas. Syarat ini tidak termasuk barang perhiasan emas kerana ia telah terkeluar daripada illah ribawi.

Perincian taqabudh dan urusniaga lani adalah seperti berikut:

Syarat Pertama: Taqabudh

11. Taqabudh (penyerahan) hendaklah berlaku terhadap kedua-dua item jual beli iaitu harga dan juga barang belian (emas), dan ia hendaklah terlaksana sebelum kedua-dua pihak berpisah daripada majlis akad.

12. Penyerahan harga boleh dilakukan melalui kaedah-kaedah berikut:

a. Pembayaran secara tunai

b. Pembayaran secara cek yang diperakui (seperti banker’s cheque)

c. Pembayaran secara cek peribadi

d. Pembayaran secara kad debit

e. Pembayaran secara kad kredit

f. Pemindahan wang daripada akaun simpanan atau semasa.

Secara urufnya, kesemua bentuk bayaran di atas kecuali (c) adalah dianggap sebagai pembayaran tunai oleh penjual. Pembayaran melalui kad kredit masih lagi dianggap tunai kerana pihak penjual akan mendapatkan harga jualan secara penuh dari pihak yang mengeluarkan kad kredit tersebut. Hutang yang berlaku, jika ada, adalah di antara pemegang kad dengan pengeluar kad dan bukannya dengan penjual barangan.

Status tunai ini masih lagi diterima secara urufnya oleh penjual walaupun pada hakikatnya pihak penjual akan menerima secara fizikal atau dimasukkan ke dalam akaunnya beberapa hari selepas transaksi berlaku.

13. Penyerahan barang belian (emas) hendaklah berlaku secara penyerahan hakiki ataupun kaedah muktabar yang boleh menggantikan penyerahan hakiki. Penyerahan barang belian yang muktabar akan membawa kesan sama seperti penyerahan hakiki, iaitu:

a. Berpindah dhaman (tanggungjawab jaminan) daripada penjual kepada pembeli.

b. Kemampuan pembeli untuk mendapatkan barang beliannya pada bila-bila masa tanpa ada halangan.

14. Majlis akad di dalam transaksi jual beli boleh berlaku dengan pertemuan secara fizikal, ataupun secara maknawi. Contoh majlis akad secara maknawi ialah ijab dan qabul melalui telefon, sistem pesanan ringkas (sms), emel, faksimili dan lain-lain. Tetapi disyaratkan dalam semua bentuk majlis akad tersebut, hendaklah berlaku taqabudh ketika majlis akad, contohnya melalui penyerahan secara wakalah.

Perlu diberi perhatian bahawa majlis akad secara bertulis akan hanya bermula apabila ianya diterima oleh pihak yang berkontrak. Contohnya, pembeli menandatangani akad jual beli dan kemudian menghantarnya melalui pos kepada penjual. Selepas tiga hari, akad tersebut sampai ke tangan penjual. Maka majlis akad bermula pada waktu tersebut, jika pihak penjual bersetuju, maka akad tersebut perlu disempurnakan oleh penjual dengan menandatanganinya, dan barang belian hendaklah diserahkan kepada pembeli secara hakiki atau hukmi.

Syarat Kedua: Secara Lani

15. Transaksi jual beli emas hendaklah berlaku secara lani dan tidak boleh dimasuki sebarang unsur penangguhan, samada dalam penyerahan harga atau dalam penyerahan emas.

16. Penangguhan penyerahan harga yang tidak dibenarkan adalah meliputi pembelian secara hutang secara keseluruhannya atau pembelian secara bayaran ansuran.

17. Kelewatan penyerahan emas yang melebihi tempoh tiga hari selepas akad jual beli dimeterai adalah tidak dibenarkan sama sekali.

Manakala bagi kelewatan penyerahan emas dalam tempoh kurang daripada tiga hari, Muzakarah mengambil maklum bahawa terdapat perbezaan pandangan ulama di dalam hal ini. Namun Muzakarah lebih cenderung untuk mengambil pakai pendapat yang tidak membenarkan berlakunya kelewatan walaupun tempohnya kurang daripada tiga hari. Dengan kata lain, penyerahan emas mestilah di lakukan di dalam majlis akad tanpa ada penangguhan. Ini adalah kerana di dalam urusniaga emas, kelewatan tiga hari bukanlah suatu uruf, berbeza dengan isu tukaran matawang asing.

Di dalam pertukaran mata wang asing, tempoh T+2 diperlukan kerana ianya melalui proses tertentu yang melibatkan tempoh masa bekerja yang berbeza antara negara, perpindahan wang elektronik, clearing house dan lain-lain lagi. Proses-proses yang disebutkan ini tidak terdapat di dalam perniagaan jual beli emas fizikal. Maka adalah tidak tepat untuk membuat qiyas ke atas proses pertukaran matawang asing.

Namun secara praktikal, pihak penjual akan menyerahkan emas selepas amaun bayaran yang dibuat melalui cek dan sebagainya dikreditkan ke dalam akaunnya. Proses ini biasanya akan mengambil masa tiga hari bekerja. Di dalam menangani tempoh antara penyerahan cek dan penerimaan emas, maka pihak penjual dan pembeli bolehlah mengambil pakai aturan berikut:

Pihak pembeli akan hanya membuat pesanan (order) kepada penjual dengan dinyatakan jenis dan berat emas yang ingin dibelinya. Pesanan ini akan disertai dengan pengiriman wang ke akaun penjual. Pada tahap ini, perkara berikut perlu diberi perhatian:

i. Pada peringkat ini, akad jual beli emas masih belum berlaku.

ii. Wang yang berada di dalam akaun penjual masih lagi bukan milik penjual tersebut. Ianya masih milik pembeli dan disimpan sebagai amanah oleh penjual. Di dalam hal ini, adalah lebih baik jika satu akaun khas yang bersifat amanah (trust account) dibuka oleh penjual.

iii. Emas masih lagi kekal menjadi milik penjual dan ia bertanggungjawab penuh ke atas emas milikannya itu.

iv. Di dalam peringkat ini, pembeli masih boleh membatalkan pesanan yang dibuat dan penjual hendaklah memulangkan wang kepada pembeli. Namun, jika berlaku kerugian sebenar disebabkan pembatalan tersebut, bolehlah dibuat syarat bahawa ia perlu ditanggung oleh pembeli. Contohnya, pembeli membuat pesanan 100gm emas 999 dengan harga RM20,000. Ketika ini, pihak penjual telah menyimpan emas tersebut dan tidak menjualkannya kepada pihak lain yang telah bersedia untuk membelinya. Selepas tiga hari, apabila penjual bersedia untuk membuat akad jual beli dan seterusnya menyerahkan emas tersebut kepada pembeli, pembeli membatalkan pesanannya. Pada hari tersebut harga emas telah jatuh kepada RM19,000. Dengan kata lain, penjual akan kerugian RM1,000 jika menjualnya kepada pihak lain. Di dalam hal ini, kerugian sebenar adalah sebanyak RM1000.

Apabila wang pesanan sudah diberi clearance oleh bank, maka akad jual beli perlu dilakukan. Wang di dalam trust account (jika ada) bolehlah dipindahkan ke akaun penjual dan emas hendaklah diserahkan kepada pembeli.

Akad Dan Unsur Sampingan

18. Penglibatan hibah dalam transaksi jual beli samada hibah dalam bentuk barangan ataupun wang tunai adalah dibenarkan jika mencukupi syarat-syarat hibah, dan tidak melibatkan unsur-unsur yang bercanggah dengan syarak. Perlu diberi perhatian bahawa hibah secara hakikatnya adalah akad sukarela dan ia bukanlah di dalam bentuk lazim. Dengan kata lain, jika janji hibah ini tidak ditunaikan oleh penjual, maka pembeli tidak boleh memaksanya memberi hibah tersebut.

19. Penglibatan wadiah dalam pelan pelaburan emas hendaklah menepati hukum hakam wadiah, yang antara lain ialah pegangan wadiah adalah berasaskan kepada Yad Amanah.

20. Seseorang yang membeli emas bebas mengendalikan (tasarruf) emasnya, termasuklah memberi pinjaman (qardh) kepada orang lain. Tetapi hendaklah memenuhi kriteria qardh yang dibenarkan syarak, yang antara lain tidak boleh membawa unsur faedah, tidak wujud unsur ”salaf wa bay” iaitu hutang yang diikat bersama dengan jual beli.

21. Seseorang yang membeli emas bebas mengendalikan (tasarruf) emasnya termasuk menjadikannya sebagai pajakan untuk wang secara hutang, selagi konsep al-Rahn yang digunakan adalah bertepatan dengan hukum syarak. Namun secara teorinya, perkara ini seharusnya tidak digalakkan kerana secara tidak langsung ia menggalakkan aktiviti berhutang di dalam keadaan yang tidak perlu.

22. Wa’d boleh dimasukkan dalam pelaburan emas, selagi mana ia adalah wa’d dari sebelah pihak dan bukannya muwa’adah dari kedua-dua belah pihak. Contoh aplikasi wa’d dalam konteks ini ialah membuat purchase order, iaitu pelanggan membuat perjanjian untuk membeli emas dengan harga tertentu. Perjanjian pembelian ini dinamakan ’kunci harga’. Sekiranya proses kunci harga adalah menyamai proses akad jual beli, ia tidak dibenarkan kerana akan berlaku penangguhan.

23. Transaksi jual beli hendaklah bebas daripada unsur-unsur riba, perjudian, gharar yang berlebihan, dan kezaliman. Jika sekiranya terdapat unsur-unsur tersebut, transaksi jual beli adalah dikira tidak memenuhi kriteria syarak.

http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/parameter-pelaburan-emas

Posted in Peluang | Leave a comment

PERMUDAHKAN KEJAYAAN ANDA

Kepada yang masih mencari peluang, jom sertai bisnes melalui Agensi Korporat NADI INSAN FWD TAKAFUL

Daftar segera sebagai ejen/ agen FWD Takaful bersama ALC Nadi Insan.

Selami erti dan falsafah Nadi Insan

“INSAN BUDIMAN KAYA DERMAWAN”

Klik link di bawah untuk maklumat lanjut, dengar sendiri sharing melalui NICE: Nadi Insan Career Exploration….

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://forms.gle/e7o6E1aVvWCW5Rgm9

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

FAST TRACK INSAN KAYA BERTAQWA

ALC Nadi Insan FWD Takaful serius mencari calon usahawan kewangan (agen takaful)  yg komited utk berjaya.

Plan yg kami tawarkan:

1) Tawaran elaun pembangunan kerjaya selama 12 bulan sebanyak RM2000 – RM5000 sebulan mengikut kelayakan beserta pendapatan komisen, bonus & reward kepada agen takaful yang berkelayakan.

2) Setiap agen takaful berpeluang mendapat kenaikan pangkat yang pantas dan mudah seawal pada bulan ke-4 dgn sistem pendapatan aktif dan pasif bergenerasi setiap bulan beserta bonus & reward.

3) Kenaikan pangkat sebagai Chief Managing Consultant dan anggaran pendapatan bulanan sebanyak RM9000/ bulan @ lebih mengikut kadar usaha anda beserta komisen, overriding sales group, bonus peribadi & kumpulan serta reward2 yg lain…

Jom join Nadi Insan FWD Takaful…😃

Travel free dengan target yang mudah dicapai.
Jalan pantas bina kerjaya impian dan income lumayan secara santai dan sempoi…👍👍👍
Join sebagai agen part time pun boleh apatah lagi agen full time.

Dengan struktur ALC Nadi Insan FWD Takaful, jika setiap agen konsistan cari minimum 2 orang client setiap bulan pun dah layak capai income setiap bulan RM25,000 dalam tempoh setahun hingga 2 tahun ja.

Nak tahu detail? Click link kat bawah
https://nadiinsanfwd.wasap.my/
https://nadiinsanfwd.wasap.my/
https://nadiinsanfwd.wasap.my/

Nota:

Kepada yang masih mencari peluang, jom sertai bisnes melalui Agensi Korporat NADI INSAN FWD TAKAFUL

Daftar segera sebagai ejen / agen FWD Takaful bersama ALC Nadi Insan

Selami erti dan falsafah Nadi Insan

“INSAN BUDIMAN KAYA DERMAWAN”

Klik link di bawah untuk maklumat lanjut, dengar sendiri sharing melalui NICE: Nadi Insan Career Exploration….

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://forms.gle/e7o6E1aVvWCW5Rgm9

Posted in Aktiviti, Insurance/ Takaful news, Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

MEMBURU KEJAYAAN

image

Yang mana satu lebih mudah?
Merangsang orang untuk mengejar kejayaan kita atau
Merangsang orang untuk mengejar kejayaan mereka sendiri

Falsafah Kumpulan Nadi Insan adalah bertindak sebaik mungkin untuk merangsang & memotivasikan setiap ahli untuk mencapai kejayaan dengan pantas & membina empayar kejayaan peribadi.

Justeru program & pengisian yang digembleng bersifat telus & jelas menjurus Nadi_Insan mencapai kejayaan.

Kami yakin Kami akan lebih berjaya jika ramai ahli-ahli kami yang berjaya…

Jom Nadi_Insan BERJAYA!!!

Hurry up!!!

Call/ Whatsapp 0195783878
Email: nadiinsan@gmail.com
www.naditakaful.com

We need future successful Leaders & Life Planners…

Special Career Path & Incentive plan for you…

Let set appointment for detail…

-CEO Kumpulan Nadi Insan

Nota:

Kepada yang masih mencari peluang, jom sertai bisnes melalui Agensi Korporat NADI INSAN FWD TAKAFUL

Daftar segera sebagai ejen/ agen FWD Takaful bersama ALC Nadi Insan.

Selami erti dan falsafah Nadi Insan

“INSAN BUDIMAN KAYA DERMAWAN”

Klik link di bawah untuk maklumat lanjut, dengar sendiri sharing melalui NICE: Nadi Insan Career Exploration….

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://forms.gle/e7o6E1aVvWCW5Rgm9

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

SUSAH SENANG DALAM KEHIDUPAN

image

Susah Senang Dalam Kehidupan

Kita senang bila menyenangkan…
Kita susah bila menyusahkan…

Justeru

Susahkah bila menyenangkan?
Senangkah bila menyusahkan?

Jika diberi pilihan;
Biarlah senang & menyenangkan…

– CEO Kumpulan Nadi Insan

Nota:

Kepada yang masih mencari peluang, jom sertai bisnes melalui Agensi Korporat NADI INSAN FWD TAKAFUL

Daftar segera sebagai ejen/ agen FWD Takaful bersama ALC Nadi Insan.

Selami erti dan falsafah Nadi Insan

“INSAN BUDIMAN KAYA DERMAWAN”

Klik link di bawah untuk maklumat lanjut, dengar sendiri sharing melalui NICE: Nadi Insan Career Exploration….

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://forms.gle/e7o6E1aVvWCW5Rgm9

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

MINDA BERJAYA PERLU DIBENTUK

image

“MINDSET” untuk BERJAYA adalah elemen asas yang paling penting di dalam proses memburu Kejayaan.

Tanpa Penetapan minda yang cekal, segala matlamat & perancangan anda pasti terhenti separuh jalan dek ujian & cabaran yang menimpa kerana percayalah; Tiada jalan pintas untuk berjaya & Kejayaan perlukan MASA yang panjang lantas pasti banyak onak & duri yang perluditempuhi.

MINDA yang yakin & diurus dengan betul mampu memacu tindakan yang berkesan & konsisten.

Kita seringkali dibelenggu keraguan untuk meneruskan matlamat @ berhenti di pertengahan jalan.
“It’s hard to become a person who never give up”
Namun percayalah “Anda adalah apa yang anda fikirkan, KEJAYAAN pasti milik insan yang memiliki MINDA BERJAYA.

Nota:

Kepada yang masih mencari peluang, jom sertai bisnes melalui Agensi Korporat NADI INSAN FWD TAKAFUL

Daftar segera sebagai ejen/ agen FWD Takaful bersama ALC Nadi Insan.

Selami erti dan falsafah Nadi Insan

“INSAN BUDIMAN KAYA DERMAWAN”

Klik link di bawah untuk maklumat lanjut, dengar sendiri sharing melalui NICE: Nadi Insan Career Exploration….

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://forms.gle/e7o6E1aVvWCW5Rgm9

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

ANDA YANG KAMI CARI, SERTAI NADI INSAN FWD TAKAFUL

image

Anda adalah Biz Partner yang kami cari.

Andalah Rakan Kongsi Bisnes yang kami cari….

* FULL TIME MANAGER dengan insentif survival yg menarik di seluruh Malaysia.
– Memiliki pengalaman sebagai pengurus & dapat dibuktikan dalam sebarang bidang sales.
– Berkemampuan untuk merekrut secara konsisten, agresif memburu pencapaian (Million Dollar Agency).
– Mampu mengurus kumpulan.
– Sedia untuk dibimbing & sanggup memenuhi syarat institusi kewangan Malaysia.
– Lokasi seluruh Malaysia

* LIFE PLANNER (Full Time/ Part Time) dengan insentif yang menarik.
Tawaran Permulaan
* Pilihan Elaun survival RM3000/ RM5000 setiap bulan (Full Time sahaja).
* Komisen sehingga 35% & Bonus sehingga 30% (terbaik di pasaran).
* Insentif Cash, Pelancongan, Reward, Kereta dan lain-lain.
* Peluang Reward Cash RM1 juta bagi yang mencapai prestasi yang ditetapkan syarikat dalam tempoh 10 tahun.
* More rewards & benefits to explore

Kepada yang masih mencari peluang, jom sertai bisnes melalui Agensi Korporat NADI INSAN FWD TAKAFUL

Daftar segera sebagai ejen/ agen FWD Takaful bersama ALC Nadi Insan.

Selami erti dan falsafah Nadi Insan

“INSAN BUDIMAN KAYA DERMAWAN”

Klik link di bawah untuk maklumat lanjut, dengar sendiri sharing melalui NICE: Nadi Insan Career Exploration….

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://forms.gle/e7o6E1aVvWCW5Rgm9

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

KERJAYA IMPIAN/ SUMBER PENDAPATAN TAMBAHAN

image

Selami kehebatan Kerjaya di ALC NADI INSAN FWD TAKAFUL.

Rahsia Kejayaan “Usahawan Kewangan” Takaful Lubuk Emas; peluang kaya & berjaya “No risk high Income” asalkan sabar berusaha…

Tiada istilah kebetulan/ Rezeki datang bergolek. Selain daripada kuat berusaha, perbezaan tahap kejayaan seseorang adalah ilmu & kepakaran.

Kumpulan Nadi Insan memiliki pelbagai teknik & fasa pembangunan untuk dikongsi.

Sebab itu warga Nadi Insan yang konsisten berjaya menjadikan kerjaya ini sebagai satu anugerah, mencapai impian peribadi manakala Kumpulan Nadi Insan pula berjaya meraih pelbagai anugerah & pencapaian meningkat dari masa ke semasa.

Tawaran Permulaan
* Pilihan Elaun survival RM3000/ RM5000 setiap bulan (Full Time sahaja).
* Komisen sehingga 35% & Bonus serta manfaat Income kumpulan (terbaik di pasaran).
* Insentif Cash, Pelancongan, Reward, Kereta dan lain-lain.
* More rewards & benefits to explore

Nota:

Kepada yang masih mencari peluang, jom sertai bisnes melalui Agensi Korporat NADI INSAN FWD TAKAFUL

Daftar segera sebagai ejen/ agen FWD Takaful bersama ALC Nadi Insan.

Selami erti dan falsafah Nadi Insan

“INSAN BUDIMAN KAYA DERMAWAN”

Klik link di bawah untuk maklumat lanjut, dengar sendiri sharing melalui NICE: Nadi Insan Career Exploration….

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://forms.gle/e7o6E1aVvWCW5Rgm9

Posted in Peluang | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment