BERMULA KERJAYA PART TIME MENJADI KERJAYA PROFESIONAL

Renungkan…

Kebanyakan kita telah biasa dengan kerenah kerjaya masing-masing… Segala leteran dan mehnah di tempat kerja menjadi asam garam dalam kehidupan. Biarpun betapa teruk ‘stress’ yang kita hadapi, bangun pagi tetap bersiap dan sampai ke tempat kerja…

Kenapa? Kerana kita perlu mencari rezeki yang halal untuk menyara diri dan keluarga… Sabar itu kunci utama sebab musabab kita blh bertahan…

Betul ke kita ni penyabar? Atau tiada pilihan?

Justeru jika kita tabah menghadapi segala ujian, leteran boss, kerenah kerja yang mencengkam jiwa sedangkan gaji yang kita terima selalunya cukup makan dan terpaksa berjimat-cermat. Kenapa tidak memberi peluang kepada diri untuk menerokai kerenah dan mehnah industri Takaful/ Islamic Insurance yang pasti income meningkat setiap hari jika itu yang kita impikan dan usahakan…

Mari kita lihat sejenak….Kenapa industri Takaful/ Islamic Insurance yang menjadi pilihan?

1) Modal: Berapa banyak modal yang terpaksa kita laburkan untuk bisnes lain. Risiko? Profit? Berapa banyak risiko yang perlu kita hadapi dan berapa lama nak balik modal dan mula membuat keuntungan? Pusingan modal? Banyak yang perlu diambil kira…

Nak jadi agen takaful tak perlu mengeluarkan modal yang banyak. Hanya perlu ambil exam takaful melalui IBFIM dan bermodalkan kesabaran, kegigihan, percaya dan lawan perasaan sendiri seperti takut, segan, malu dan sebagainya serta modal minyak kereta untuk mencapai kejayaan…a

2) Kerjaya yang terjamin? Dulu saya selalu takut dengan istilah retrenchment, VSS dan sebagainya semasa makan gaji…terutama bila ekonomi negara tak berapa baik seperti beberapa thn yg lalu. Industri Takaful dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia dan terjamin. Segala manfaat asas income 6 tahun tidak berubah malah sentiasa diperbaiki oleh syarikat seperti bonus dan berbagai insentif2 yg lain…

3) Syariah? Inilah kerjaya mengejar akhirat, dunia akan mengejar kita…

Call saya Nazri 019-578 3878 atau email nadiinsan@gmail.com supaya kita boleh berkongsi dengan lebih lanjut …

Saya aggresif mencari agen takaful dan pengurus agensi takaful bergantung kepada pengalaman, komitmen dan impian anda…

Jom join ALC Nadi Insan FWD Takaful…😃

Travel free ja dengan target yang mudah dicapai.
Jalan pantas bina kerjaya impian dan income lumayan secara santai dan sempoi…👍👍👍
Part time pun boleh apatah lagi full time.

Dengan struktur ALC Nadi Insan FWD Takaful, anda konsistan cari minimum 2 orang client setiap bulan pun dah layak capai income setiap bulan RM25,000 dalam tempoh setahun hingga 2 tahun ja.

Nak tahu detail? Click link kat bawah
https://nadiinsanfwd.wasap.my/
https://nadiinsanfwd.wasap.my/
https://nadiinsanfwd.wasap.my/

 

About admin

GROUP CHIEF MANAGING CONSULTANT ALC NADI INSAN FWD TAKAFUL Memetik tafsir Surah Yusuf: 46-48 bagi Perancangan Kewangan Islam: "Hasil tujuh tuaian yg baik disimpan utk digunakan dalam tujuh tahun yg meleset". Takaful > Lubuk Emas: Kejar Akhirat, Dunia akan mengejar kita... PELUANG KERJAYA SAMBILAN/ SEPENUH MASA Hubungi 019-578 3878 atau emel ke nadiinsan@gmail.com
This entry was posted in Article and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *