BERJAYA DAN BAHAGIA IKUT CARA KITA

Ada beberapa kenalan minum santai bersama saya.
Topik perbualan penuh dengan gosip dan pujian.


Seronok tengok hang; dah berjaya. Hidup selesa, pakai kereta best. Selalu melancong ke luar negara.
Semua nampak best…
Kami ni hidup macam ni ja…tak kemana.

Sekian lama saya mendiamkan diri, cuma angguk-anggukkan kepala.
Memang dari dulu lagi saya tak gemar sangat bila dengar celoteh nakal, gosip liar & pujian melampau…haha.


Akhirnya bersuara jugak saya.
Maaf, saya dari dulu lagi hidup bahagia.
Saya bahagia sebelum memiliki apa2 sehinggalah nampak berjaya seperti hari ini…
bahagia menelusuri hidup dan nikmati hidup dari masa ke semasa…
Belajarlah mensyukuri nikmat yang sedikit, nescaya akan dianugerahkan nikmat yang banyak berlipat kali ganda…
Tak pernah sedetik pun saya menyesali apa yang berlaku. Semuanya takdir Ilahi…


Tak mungkin kita hanya akan bahagia hanya setelah mencapai apa yang kita impikan.
Usahalah bersungguh-sungguh mencapai impian.
Dalam masa yang sama janganlah pula lupa untuk menikmati kehidupan.
Janganlah dikorbankan masa berharga bersama keluarga dan rakan taulan…
Syukur dan jalani hidup dengan taqwa dan senyuman😘☺️


Kejayaan itu adalah satu perjalanan dan proses yang panjang. Ianya bukanlah satu titik noktah penamat sebagaimana perlumbaan.
Setiap perjalanan pasti ada kejayaan dan dugaan yang kita hadapi seiringan.
Berdoalah ianya dipermudahkan dan dikuatkan hati kekal prinsip mencari redha Tuhan.

Nota:

Kepada yang masih mencari peluang, jom sertai bisnes melalui Agensi Korporat NADI INSAN FWD TAKAFUL

Daftar segera sebagai ejen/ agen FWD Takaful bersama ALC Nadi Insan.

Selami erti dan falsafah Nadi Insan

“INSAN BUDIMAN KAYA DERMAWAN”

Klik link di bawah untuk maklumat lanjut, dengar sendiri sharing melalui NICE: Nadi Insan Career Exploration….

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://nadiinsanfwd.wasap.my/

https://forms.gle/e7o6E1aVvWCW5Rgm9

About admin

GROUP CHIEF MANAGING CONSULTANT ALC NADI INSAN FWD TAKAFUL Memetik tafsir Surah Yusuf: 46-48 bagi Perancangan Kewangan Islam: "Hasil tujuh tuaian yg baik disimpan utk digunakan dalam tujuh tahun yg meleset". Takaful > Lubuk Emas: Kejar Akhirat, Dunia akan mengejar kita... PELUANG KERJAYA SAMBILAN/ SEPENUH MASA Hubungi 019-578 3878 atau emel ke nadiinsan@gmail.com
This entry was posted in Peluang and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *